default-image

Μειώθηκε η ποινή της Σαραπόβα

Σπορ
Μειώθηκε η ποινή της Σαραπόβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιώθηκε εν μέρει η Μαρία Σαραπόβα στην έφεση που είχε καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία την άφηνε εκτός  κορτ για 24 μήνες λόγω της χρήσης του σκευάσματος "Meldonium".

Σύμφωνα με την απόφαση του CAS η ποινή της Σαραπόβα μειώθηκε από τα δύο χρόνια στους 15 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσίδα τενίστρια μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες από τον ερχόμενο Απρίλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από την ITF το θετικό δείγμα της Ρωσίδας τενίστριας πάρθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2016. Συγκεκριμένα, τότε η Σαραπόβα έπαιζε στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν κόντρα στη Σερένα Γουίλιαμς.

Η τιμωρία της μετράει από την ημέρα που βρέθηκε το θετικό της δείγμα, οπότε από τις 26 Απριλίου 2017 η Σαραπόβα θα μπορεί να αγωνιστεί.

Σαραπόβα: "Μετρώ αντίστροφα τις μέρες"

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση η Μαρία Σαραπόβα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την ανυπομονησία της να επιστρέψει στα γήπεδα: "Πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο από τον Μάρτιο, όταν έμαθα πως αποκλείστηκα και τώρα, είναι μια από τις πιο χαρούμενες μέρες μου, γιατί έμαθα πως θα μπορέσω να επιστρέψω τον Απρίλιο.

Με τόσους πολλούς τρόπους, νιώθω πως πήραν μακριά μου κάτι που αγαπώ και νιώθω πολύ όμορφα που θα μου το επιστρέψουν. Το τένις είναι το πάθος μου και μου έχει λείψει. Μετράω αντίστροφα τις μέρες που θα είμαι πίσω στο court.

Έμαθα από αυτό και ελπίζω πως και η ITF έμαθε κάτι. Το CAS κατέληξε πως δεν συμφωνεί σε πολλά πράγματα με το δικαστήριο της ITF."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News