default-image

Αισιόδοξο ξεκίνημα για τον Μιχάλη Αναστασάκη

Σπορ
Αισιόδοξο ξεκίνημα για τον Μιχάλη Αναστασάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2016 θα μείνει στη μνήμη του Χανιώτη Μιχάλη Αναστασάκη για πολλούς λόγους.  Ήταν η χρονιά που κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση στη σφυροβολία, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Α/Γ του Άμστερνταμ, που έβαλε σημάδι για πρώτη φορά πάνω από τα 77,00 μ. (77,08 μ.) και που κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων.

Ήταν και η χρονιά της πρώτης του συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μια διοργάνωση, όπου αναμφίβολα είχε την ευκαιρία να φτάσει μέχρι τον τελικό του αγωνίσματος.

Ο νεαρός πρωταθλητής της σφυροβολίας...πήρε πολλά από όσα έζησε μέσα στη χρονιά και τα οποία θα έχει την ευκαιρία να "εξαργυρώσει" τις χρονιές που έρχονται.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα  την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά. «Το 2017 θα είναι χρονιά αλλαγών σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της προπόνησης. Πλέον στεκόμαστε περισσότερο στην λεπτομέρεια, που είναι και αυτή που από ένα σημείο και μετά κάτι τη διαφορά σε έναν αθλητή», είπε ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στη σφυροβολία και ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου. «Θεωρώ πως ο Μιχάλης έχει εδραιώσει καλή τεχνική. Υπάρχουν κάποια πράγματα πάνω στα οποία θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Για να πάει όμως στο επόμενο βήμα θα πρέπει να σταθούμε στις λεπτομέρειες».

Ο Αναστασάκης έφτασε φέτος το ρεκόρ του στα 77,08 μ. επίδοση την οποία θα επιδιώξει να προσεγγίσει και αν είναι δυνατό να βελτιώσει το 2017, προκειμένου να είναι ανάμεσα στους αθλητές, που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Βασική προτεραιότητα του ίδιου και του προπονητή του, να σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 75 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News