default-image

Αποκλείστηκε από την Ολυμπιάδα λόγω ντόπινγκ

Σπορ
Αποκλείστηκε από την Ολυμπιάδα λόγω ντόπινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επειδή βρέθηκε «θετικός» σε έλεγχο ντόπινγκ, τιμωρήθηκε ο Αιγύπτιος Ιχάμπ Αμπντελραχμάν, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό, στο περυσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου.

«Λάβαμε τα νέα ότι ο Ιχάμπ βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Έχουμε ζητήσει την εξέταση του δεύτερου δείγματος. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της Αιγυπτιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Χισάμ Χατάμπ.

Από την πλευρά του, ο Αμπντελραχμάν δήλωσε αθώος: «Είμαι 1.000% αθώος. Παίρνω συμπληρώματα διατροφής από το 2013 και πέρασα κάθε προηγούμενο έλεγχο. Αισθάνομαι ότι είμαι μέσα σε έναν εφιάλτη. Είναι αδύνατο ότι έχω βάλει τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση. Υποβλήθηκα σε έλεγχο ούρων και αίματος τον Φεβρουάριο και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Επίσης, μου έγινε έλεγχος τον Μάιο και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Γιατί είναι αυτό το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα; Γιατί αυτό συνέβη αυτή τη στιγμή;» τόνισε.

Η αρχή κατά του ντόπινγκ της Αιγύπτου (NADO) ανακοίνωσε ότι ο Αμπντελραχμάν υποβλήθηκε σε έλεγχο τον Απρίλιο και πως το πρώτο δείγμα του βρέθηκε «θετικό» σε εργαστήριο της Βαρκελόνης. Ο 27χρονος κατέκτησε πέρυσι στο Πεκίνο το πρώτο μετάλλιο της Αιγύπτου σε μεγάλη διοργάνωση στίβου και ήταν η μεγαλύτερη ελπίδα της χώρας για ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News