default-image

Ο Αναστασάκης ζει το όνειρο της Ολυμπιάδας

Σπορ
Ο Αναστασάκης ζει το όνειρο της Ολυμπιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα 21 του χρόνια κατάφερε να πετύχει αυτό που πολλοί αθλητές κυνηγάνε για πολλές τετραετίες. Ο Μιχάλης Αναστασάκης με την βολή του στα 77,08 μ. στη διάρκεια των Μεσογειακών Αγώνων στίβου, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Κατάφερε να πετύχει τον μεγαλύτερο στόχο κάθε αθλητή στον πλανήτη. Και το κατάφερε με πείσμα, υπομονή και επιμονή σε ένα αγώνισμα μάλιστα που του επιτρέπει συμμετοχή σε πολλές ακόμη Ολυμπιάδες στο μέλλον. Ο αθλητής από τα Χανιά θα πάρει μέρος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός δύο χρόνια νωρίτερα από ότι ο προπονητής του Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, ο αθλητής δηλαδή με τις πέντε συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1996-2012) γεγονός που δείχνει πως είναι ένας εξελίξιμος ρίπτης ικανός να απειλήσει ακόμη και τις επιδόσεις του προπονητή του (80,45 μ. πανελλήνιο ρεκόρ).

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το 1996 τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Παπαδημητρίου είχε βολή στα 77,84 μ., επίδοση την οποία θεωρητικά μπορεί να προσεγγίσει ο Αναστασάκης έως το τέλος της χρονιάς, ενώ δύο χρόνια πριν στα 21 του χρόνια, όσο δηλαδή είναι σήμερα ο αθλητής, 73,74 μέτρα. Ακόμη κι αν η σύγκριση των δύο είναι περιττή ακόμη και ανώφελη και ενδεχομένως αγχωτική για τον ...μαθητή, το σίγουρο είναι πως ο Αναστασάκης δίπλα στον Παπαδημητρίου έχει την ευκαιρία να μάθει πολλά για το αγώνισμα της σφυροβολίας και φυσικά έχει την πρόκληση να γίνεται κάθε ημέρα καλύτερος από τον προπονητή του.

Ο Αναστασάκης, ο οποίος θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Σιθώνεια (12/6)  από την Τύνιδα όπου βρίσκεται δεν παρέλειψε να στείλει μέσω της σελίδας του στο Facebook το δικό του μήνυμα γι' αυτή του την διάκριση. "Το ολυμπιακό όριο ήρθε! Πρώτη θέση τους Μεσογειακούς Αγώνες και νέο ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ Νέων. Πόσο χαρούμενος; Ευχαριστώ τους ανθρώπους που με βοήθησαν να φτάσω έως εδώ τον προπονητή μου Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, τον σύλλογο μου Ελ. Βενιζέλο, τους γονείς μου ,τους φίλους μου και τον Κωστή Παπαμαρκάκη, που χωρίς αυτόν δεν θα είχα φτάσει μέχρι εδώ. Όνειρο Ζω"!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News