default-image

Πάνε Ρίο Τεντόγλου και Αλεξούλη

Σπορ
Πάνε Ρίο Τεντόγλου και Αλεξούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα μεγάλο άλμα στα 8.19μ πέτυχε σήμερα στα «Παπαφλέσσια» ο Μίλτος Τεντόγλου και είναι ο κορυφαίος έφηβος στο κόσμο και στην Ευρώπη ενώ στη κατηγορία ανδρών είναι 2 στην Ευρώπη και 10 στο κόσμο! Ο Μίλτος Τεντόγλου πέτυχε αυτό που από αγώνα σε αγώνα φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να πετύχει.

Η επίδοσή του σήμερα στα «Παπαφλέσσεια» είναι παράλληλα όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (οριο 8.15μ) και για τους Πανευρωπαϊκούς ανδρών του Αμστερνταμ ενώ έχει και το όριο για το Παγκόσμιο εφήβων.

Στην Ελλάδα ο νεαρός αθλητής έγινε ο 6 όλων των εποχών και φυσικά η επίδοσή του είναι Πανελλήνιο Ρεκόρ εφήβων «παίρνοντας» το ρεκόρ από τον Λούη Τσάτουμα που ήταν 7.93μ από το 2001.

Στον σημερινό αγώνα στο τέταρτο άλμα του είχε πετύχει πάλι ρεκόρ με 7.96 ενώ τα άλματά του ήταν 7.95 (+2,5), Α, 6.84 (+2), 7.96 (+2), Α, 8.19 (+2).  

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει μια φανταστική πορεία φέτος σημειώνοντας 7.30 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ ενώ στις 14 Απριλίου στο Αργος Ορεστικό σημείωσε 7.89. Στη τελική φάση των σχολικών αγώνων στη Πάτρα (10 Μαΐου) πέτυχε 7.90μ. ενώ πριν λίγες ημέρες στα Γρεβενά προσγειώθηκε στα 7.98 αλλά το ρεκόρ το πήρε ο άνεμος αφού έπνεε με 2,4m/s.

Πρόκριση και για Αλεξούλη

Η Λιλη Αλεξούλη είχε άλμα στα 6.78 στο μήκος και επίσης «έπιασε» το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, σημειώνοντας παράλληλα και νέο ατομικό ρεκόρ, αφήνοντας στο παρελθόν το 6.67.

Επίσης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έγινε η τέταρτη καλύτερη στην Ελλάδα στο αγώνισμα πίσω από τις Νίκη Ξάνθου, Βούλα Τσιαμήτα και Πηγή Δεβετζή, ενώ έχει και την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος στην Ευρώπη στο αγώνισμα.

Πηγή: http://www.sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News