default-image

Βγαίνει ο κυπελλούχος Κρήτης στο σκάκι

Σπορ
Βγαίνει ο κυπελλούχος Κρήτης στο σκάκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το προσεχές Σαββατοκύριακο στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του Golf Χερσονήσου το Final Four του Σκακιού έπαθλο  το κύπελλο Κρήτης.

Το τρόπαιο διεκδικούν το «Ηράκλειο» Ο.Α.Α. , ο  Ο.Α. Χανίων, η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου και ο  ΑΣ Ν.Αλικαρνασσού  «Νέοι Ηροδότου».

Η ομάδα του «Ηράκλειο ΟΑΑ» που αποτελείται  από τον Σέρβο  γκραντ μαιτρ (GM) Nenad Ristic , τους Έλληνες διεθνείς μαιτρ (IM) Γιώργο Μαστροκούκο και Τίμη Λυριντζάκη και τον Κώστα Κλώκα  εμφανίζεται ως το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου μετά και από την δύσκολη και σημαντική πρόκριση επί της δυναμικής ομάδας του ΟΦΗ στην προηγούμενη φάση.

Η ομάδα του «Ηράκλειο» θα βρει στο δρόμο της στον ημιτελικό (Σάββατο 14/5, 17.00) τον Ο.Α. Χανίων που έχει μια δυνατή και έμπειρη ομάδα και θα προσπαθήσει με τη σειρά της να βρεθεί στον τελικό.

 Στο τελικό (Κυριακή 15/5, 10.30) συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες  να βρεθεί η Σκακιστική Ακαδημία Γαζίου που είναι το φαβορί απέναντι  στην ομάδα Ν.Αλικαρνασσού  «Νέοι Ηροδότου».

Το θεσμό  διοργανώνουν το «Ηράκλειο» Ο.Α.Α., η ΣΑ Χερσονήσου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου και η Περιφέρεια Κρήτης.

Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει την live αναμετάδοση των αγώνων μέσα από το κορυφαίο δίκτυο στον πλανήτη στην διεύθυνση:

 https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/crete-cup-2016/1/1/1

Ο «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη συλλογή διασυλλογικών τίτλων στο σκάκι έχοντας κατακτήσει επτά  φορές τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ελλάδος (1984, 1991, 1992, 1994, 1995, 1996, 1997) ενώ έχει αναδειχθεί και 4 φορές κυπελλούχος Ελλάδος (1991, 1993, 1994, 1995).

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 το τμήμα έχει αναδιοργανωθεί με στόχο να επανέλθει στις αγωνιστικές επιτυχίες καθώς και στην δημιουργία μιας πολύ ισχυρής ακαδημίας.

Ήδη, διανύοντας τον 2ο χρόνο λειτουργίας της νέας περιόδου, το τμήμα γνωρίζει μια νέα… άνοιξη, έχοντας πλέον τη δεύτερη πιο μεγάλη ακαδημία του νησιού (πίσω από αυτή της Σ.Α. Χανίων).

Το Final 4 του κυπέλου  είναι πιθανόν το πρώτο βήμα για την επιστροφή στους τίτλους της πιο ιστορικής ομάδας της Ελλάδας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News