default-image

Ξεκινούν μαθήματα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

Κρήτη
Ξεκινούν μαθήματα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηρακλείου για 27η συνεχή χρονιά στοχεύοντας στη διάδοση του ναυτικού αθλητισμού και της ιστιοπλοϊκής κουλτούρας προκηρύσσει την 51η εκπαιδευτική σειρά μαθημάτων Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας.

Η πολύχρονη εμπειρία σε συνδυασμό με την άριστη υλικοτεχνική υποδομή του ομίλου μας καθιστούν για ακόμη μια φορά δυνατή την παροχή υψηλού επιπέδου ναυτικής εκπαίδευσης και σε ενήλικες .Τα τμήματα Αρχαρίων, Προχωρημένων, Αγωνιστικής Ιστιοπλοΐας, καθώς και αγγλόφωνο τμήμα της 51ης Σχολής Ανοικτής Θάλασσας θα ξεκινήσουν στις 16 Απριλίου και θα διαρκέσουν 8 εκπαιδευτικές εβδομάδες.

Σε όλα τα τμήματα εκπαίδευσης τα μαθήματα χωρίζονται σε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το θεωρητικό πραγματοποιείται στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες που βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κτιρίου του ομίλου (παλαιό ψυγείο) ενώ το πρακτικό στα σκάφη του ομίλου που βρίσκονται στις πλωτές προβλήτες πλάι στην καφετέρια «Μαρίνα».Για τα τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων (με επιφύλαξη αλλαγών) το ωράριο των θεωρητικών μαθημάτων είναι: κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:30 ~ 22:00 και πρακτικών κάθε Σάββατο ή Κυριακή.

Η εκπαίδευση γίνεται με καταμετρημένα σκάφη Ανοιχτής Θάλασσας που ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα και ένα επιτελείο από υπεύθυνους και έμπειρους εκπαιδευτές, τους κυβερνήτες Αποστολάκη Μανώλη, Τσαμπουράκη Βασίλη, Βασιλειάδη Μανώλη και Αγγελάκη Μανώλη.  

Εκπαίδευση αρχαρίων

Τα τμήματα αρχαρίων χωρίζονται σε μικρές ομάδες των 9 ατόμων και η ύλη καλύπτει τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένας κυβερνήτης Ιστιοφόρου. Με το πέρας της εκπαίδευσης και αφού επιτύχουν στις γραπτές εξετάσεις, οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης αναγνωρισμένο από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.  

Εκπαίδευση προχωρημένων

Τα τμήματα προχωρημένων στοχεύουν στην απόκτηση μεγαλύτερης εμπειρίας και την οικοδόμηση αυτοεκτίμησης στην οργάνωση και εκτέλεση αυτόνομου πλου με ιστιοφόρα σκάφη Ανοικτής Θαλάσσης. Για τη συμμετοχή στο τμήμα προχωρημένων απαιτείται η κατοχή διπλώματος Ανοικτής Θαλάσσης από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου ή από άλλο αναγνωρισμένο όμιλο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.  

Εκπαίδευση στην Αγωνιστική Ιστιοπλοΐα

Το αγωνιστικό τμήμα έχει στόχο την καλλιέργεια της αθλητικής ιστιοπλοΐας μέσα από προπονήσεις και συμμετοχές σε τοπικούς αγώνες σε επίπεδο Κρήτης αλλά και σε διεθνείς οργανώσεις στην Ελληνική επικράτεια. Για την εγγραφή προϋπόθεση είναι η κατοχή διπλώματος Ανοικτής Θαλάσσης (τμήμα αρχαρίων τουλάχιστον) και η έκδοση δελτίου αθλητή από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να πάρετε από τη Γραμματεία του Ομίλου στο τηλ: 2810.242120 στην Ιστοσελίδα του Ομίλου www.heryc.gr  και στο email [email protected].

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News