default-image

Με στόχο τα μετάλλια στο Πανελλήνιο ο "Α.Ο. Καλλέργειος"

Σπορ
Με στόχο τα μετάλλια στο Πανελλήνιο ο "Α.Ο. Καλλέργειος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο τη διάκριση και την κατάκτηση μεταλλίων θα βρεθεί η ομάδα του Α.Ο. Καλλέργειου στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ελευθέρας Πάλης που θα γίνει στις 16-17 Απριλίου στις Σέρρες. Στους αγώνες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους οι Παμπαίδες  Γιάννης Μιχελάκης, Γιάννης Κασσωτάκης  και Βασίλης Ζαχαριουδάκης  ενώ σε δύο εβδομάδες πρόκριση διεκδικούν αθλητές του Συλλόγου και στην κατηγορία των Παίδων.

«Ο Γιάννης Μιχελάκης μετά την 3η θέση πέρυσι φέτος στοχεύει στην πρώτη ενώ μετάλλιο διεκδικούν και τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει πάντα βέβαια και ο παράγοντας έκπληξη αφού δεν γνωρίζουμε τους άλλους αθλητές όμως πιστεύουμε σε καλές εμφανίσεις», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Α.Ο. Καλλέργειου Παράσχος Δεσκουλίδης.

Σε ότι αφορά τον 13χρονο Γιάννη Μιχελάκη που κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο προκριματικό, είπε σχετικά: «Περίμενα την πρώτη θέση. Γίνεται πολλή δουλειά και σκληρή προπόνηση και ελπίζω ότι θα καταφέρω κάτι καλό και στο  Πανελλήνιο».

Ο Α.Ο. Καλλέργειος καλλιεργεί με επιτυχία το  άθλημα της πάλης που 30 χρόνια, έχοντας βγάλει σπουδαίους αθλητές αλλά και την πρωταθλήτρια Αγγελική Αλεξάκη. «Έχουμε στο σύλλογο 30 παιδιά κάθε ηλικίας που έχουν πετύχει πανελλήνιες και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Θέλουμε όμως ακόμη 10-15 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15 ετών. Οι γονείς μπορούν να φέρουν τα παιδιά τους στο Παγκρήτιο και μέσα από το πρόγραμμα που υπάρχει να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να επιλέξουν το άθλημα που τους ταιριάζει», τονίζει ο Παράσχος Δεσκουλίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το συγκεκριμένο πρόγραμμα περνάνε από το Παγκρήτιο Στάδιο περίπου 4.000 παιδιά που έχουν μία πρώτη επαφή με διάφορα αθλήματα προκειμένου να επιλέξουν αυτό θα τους προσελκύσει το ενδιαφέρον.

«Η πάλη είναι ένα άθλημα που δεν έχει χτυπήματα όπως νομίζουν λανθασμένα αρκετοί. Διδάσκει την ευγένεια, δεν έχει τραυματισμούς και όταν το γνωρίσει κάποιος το αγαπάει», τονίζει ο έμπειρος προπονητής.

«Ασχολούμαι με την πάλη πέντε χρόνια όμως τελευταία κάνω πιο εντατικά προπονήσεις. Θα έλεγα σε ένα παιδί να ασχοληθεί με την πάλη αφού είναι ένα αγώνισμα που με βοηθάει να συγκεντρώνομαι και να σέβομαι τον συναθλητή μου και γενικότερα τον κάθε άνθρωπο», δηλώνει ο Γιάννης Μιχελάκης.

Της Μαρίας Πετρούτσου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News