default-image

Εντυπωσιακός στο Κλερμόν ο Φιλιππίδης

Σπορ
Εντυπωσιακός στο Κλερμόν ο Φιλιππίδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το εντυπωσιακό ρεκόρ της Κατερίνας Στεφανίδη ήρθε μία ακόμα καλή εμφάνιση από τους Έλληνες αθλητές του επί κοντώ. Ο λόγος για τον Κώστα Φιλιππίδη που φαίνεται να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου σε ένα μήνα στο Πόρτλαντ.

Ο έλληνας πρωταθλητής έλαβε μέρος στο μίτινγκ του Κλερμόν και έκανε την καλύτερη του φετινή επίδοση ξεπερνώντας τα 5.84. Η επίδοση αυτή αποτελεί ατομικό ρεκόρ για τον ίδιο στον κλειστό στίβο, αλλά και την τέταρτη καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τις προσπάθειες του από το 5.70μ. και συνέχισε στα 5.77μ. πριν ξεπεράσει τα 5.84μ. Στη συνέχεια προσπάθησε στα 5,91μ. αλλά δεν τα κατάφερε καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα.

Πρώτος ήταν ο Ρενό Λαβιλενί που πέρασε για πρώτη φορά φέτος τα 6μ. κάνοντας 6.02μ.. Στη συνέχεια επιχείρησε  να κάνει νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στα  6,17μ.  αλλά δεν τα κατάφερε.

Έμεινε στο 4.71μ. η Νικόλ

Στον ίδιο αγώνα στις γυναίκες αγωνίστηκε και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε αυτή τη φορά να ανέβει πάνω από τα 4.80μ. 0 και έμεινε στα 4,71μ.

Αναλυτικά οι καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ των ανδρών έχουν ως εξής:

Λαβιλενί 6.02μ.

Μπάρμπερ 6μ.

Ντα Σίλβα 5.93

Κώστας Φιλιππίδης 5.84μ.

Ράφαελ Χολτζντέπε 5.84μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News