default-image

Τα νέα ταλέντα του ΟΦΗ έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει (video)

Σπορ
Τα νέα ταλέντα του ΟΦΗ έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα... φουρνιά αθλητών του τμήματος στίβου του ΟΦΗ είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία. Το απέδειξε με τις επιδόσεις της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που φιλοξενήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Το ηρακλειώτικο σωματείο είχε ως απολογισμό ένα ασημένιο μετάλλιο από τον Δημήτρη Πατρανάμη, ένα χάλκινο από τη Μελίνα Καστρινού και μια σπουδαία επίδοση από τον Γιώργο Καλογεράκη, που έδειξαν ότι το μέλλον τούς ανήκει.

Ο Δημήτρης Πατραμάνης, έχοντας ένα τραυματισμό δύο εβδομάδες πριν το Πανελλήνιο, δεν μπορούσε να υπολογίσει ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο καλά γι' αυτόν, κατάφερε ωστόσο, ξεπερνώντας τα 2,11 μ., να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Αναφερόμενος στην επιτυχία του, ο αθλητής του ΟΦΗ επισήμανε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη»: «Δεν πήγαινα με στόχο το μετάλλιο στην Αθήνα, ήθελα να κάνω την καλύτερη δυνατή επίδοση. Η θέση προέκυψε σαν ένα ωραίο μπόνους. Ο βασικός στόχος ήταν να κάνω μια σωστή προετοιμασία για τον ανοικτό στίβο».

Πλέον στόχος του είναι «το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε πρώτη φάση. Να καταφέρω να κάνω ένα ρεκόρ, να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει».

Ο προπονητής του, Χρήστος Λίτσικας, όπως τόνισε στη «Ν.Κ.», περίμενε τη διάκριση: «Την περιμέναμε τη διάκριση αυτή, μάλιστα περιμέναμε καλύτερη επίδοση από αυτή που έκανε. Ο Δημήτρης έχει δουλέψει πάρα πολύ καλά αυτή τη χρονιά. Είχαμε ένα μικρό τραυματισμό δύο εβδομάδες πριν το Πανελλήνιο, που τον ανάγκασε να αφήσει λίγο πίσω την προπόνηση. Δώσαμε έμφαση στο να είναι υγιής στο Πανελλήνιο, παρά να βγαίνει σωστά η προπόνηση. Το καταφέραμε, έβγαλε την επίδοση που έβγαλε, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με τις δυσκολίες που πέρασε και βάζουμε μπροστά για τον ανοικτό στίβο με στόχο μια επίδοση κοντά στο 2,20 μ., που θα είναι μία καλή παρακαταθήκη για του χρόνου που υπάρχει το Ευρωπαϊκό νέων».

Συναγωνίστηκε τις καλύτερες

Η Μελίνα Καστρινού ως μαθήτρια της Γ' Λυκείου προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές, όμως δεν εγκαταλείπει το στίβο. Χωρίς να έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, πήγε στο Πανελλήνιο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο πένταθλο, έχοντας να ανταγωνιστεί σπουδαίες αθλήτριες, όπως η Υφαντίδου, που έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία, διαφορετική από την περυσινή. Είχε περισσότερες συμμετοχές, αγωνίστηκα με αθλήτριες παγκόσμιου επιπέδου. Μπορεί να μην κέρδισα την 1η θέση, αλλά ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία», τονίζει η αθλήτρια του ΟΦΗ και προσθέτει: «Δεν είχα κάνει κατάλληλη προετοιμασία λόγω της βαρύτητας που δίνω στο σχολείο, είχα και μια αρρώστια πριν δύο εβδομάδες, που με είχε αφήσει αρκετά πίσω, οπότε ήμουν λίγο στο να αγωνιστώ και να μην αγωνιστώ, όμως αποφασίσαμε με τον προπονητή μου να αγωνιστώ. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό, ήρθε και το μετάλλιο».

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε και ο προπονητής της Μανόλης Μαυράκης: «Το είδαμε περισσότερο σαν εμπειρία, θέλαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο και τα καταφέραμε. Η Μελίνα είναι σε μια δύσκολη θέση λόγω του ότι είναι στη Γ' Λυκείου και προσπαθούμε να ισορροπήσουμε με τα μαθήματα και τις προπονήσεις. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε. Είναι μια αθλήτρια με πολλές προοπτικές».

Το μέλλον τού ανήκει

Εκπληκτική κούρσα έκανε στα 400 μ. ο 17χρονος Γιώργος Καλογεράκης, ο οποίος σημείωσε δύο ατομικά ρεκόρ μέσα σε μία μέρα (στα προκριματικά 50.52 και τον τελικό 49.75).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου γιατί είναι ατομικό ρεκόρ σε ανοικτό και κλειστό στίβο, και αυτό δείχνει ότι μπορώ να κάνω ακόμα καλύτερο χρόνο το καλοκαίρι και στα εμπόδια και στα απλά. Στόχος είναι να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο το καλοκαίρι», εξηγεί ο πρωταθλητής του ΟΦΗ στη «Ν.Κ.».

Και ο Καλογεράκης προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές, κάτι που κάνει δύσκολες τις προπονήσεις του, όμως, όπως τονίζει, «για μένα ο στίβος είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μου. Θέλω να συνεχίσω για πολλά χρόνια».

Ενθουσιασμένος από την απόδοσή του, ο προπονητής του Αντώνης Τσατσάκης τονίζει: «Με εξέπληξε ο Γιώργος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Μετά την κούρσα του Πανελληνίου, περιμένω πάρα πολλά από αυτόν. Δεν πρέπει να πω περισσότερα, αλλά έχω μια ελπίδα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα καταφέρουμε κάτι καλό φέτος. Είναι στη Γ' Λυκείου και κάνει τέσσερις, παρ' όλα αυτά έβγαλε αυτήν την επίδοση. Αυτό λέει πολλά. Είναι μεγάλο ταλέντο τελικά».

Τον ΟΦΗ εκπροσώπησαν στο Πανελλήνιο άλλοι τέσσερις αθλητές. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Μαρκάκη στα 60 μ. που είχε επίδοση 8,27 και στα 200 μ. με 27,34.

Ο Γιώργος Επταμηνιτάκης στα 200 μ. με 23,84, στο ίδιο αγώνισμα και ο Κανδιλιεράκης Ιωάννης με 23,50. Στο ύψος συμμετείχε και ο Χαράλαμπος Δραμουντάνης.

https://youtu.be/zhbRJe8sBgQ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News