default-image

Σημαντικές διακρίσεις για την ξιφασκία της ΓΕΗ

Σπορ
Σημαντικές διακρίσεις για την ξιφασκία της ΓΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική αγωνιστική δράση είχαν οι αθλητές της ΓΕΗ τις προηγούμενες ημέρες. Ο Μάριος Γιακουμάτος βρέθηκε στην Αλγερία  και έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Νέων. Ο αθλητής της Γ.Ε.Η. ήταν στην αρχική κατάταξη 3ος και μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων  κατάφερε να προκριθεί στο ταμπλό των οκτώ. Εκεί για την είσοδο του στην τελική τετράδα αντιμετώπισε τον Τυνήσιο Marcel, μετέπειτα κυπελλούχο, από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 15-10 και τελικά κατέλαβε την 5η θέση της τελικής κατάταξης.

Ο αθλητής της ΓΕΗ αναχωρεί σήμερα  για την Πολωνία όπου θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία Ανδρών αυτή τη φορά, που θα διεξαχθεί στην πόλη της Βαρσοβίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, οι έφηβοι και Νεανίδες της Γ.Ε.Η. αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Αθήνα.

Το Σάββατο αγωνίστηκαν σε ατομικό επίπεδο στα όπλα της Σπάθης και του Ξίφους Μονομαχίας. Ο Μάρκος Χρυσοφάκης, στη Σπάθη, κατάφερε με ευκολία να προκριθεί στην τελική 16άδα. Στον αγώνα για την είσοδο του στην οκτάδα δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στη 10η θέση της τελικής κατάταξης.

Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση  της ομάδας Σπάθης Εφήβων την επόμενη μέρα. Οι Μάρκος Χρυσοφάκης, Μιχάλης Βαρδάκης και Γιώργος Στεφανουδάκης προκρίθηκαν στην τελική οκτάδα αποκλείοντας την ομάδα του Παναθηναϊκού. Με μικρή διαφορά (45-40)από την ομάδα που προκρίθηκε, έχασαν την είσοδο τους στους τέσσερεις πρώτους και κατέλαβαν την 7η θέση της τελικής κατάταξης.

Σε ατομικό επίπεδο τα αποτελέσματα είναι τα εξής: Μιχάλης Βαρδάκης 26ος, Στεφανουδάκης Γιώργος 50ος, Ασαριωτάκη Βιβή 32η, Στεφανουδάκη Εύα 48η στη Σπάθη, ενώ στο Ξίφος Μονομαχία, Στέλιος Παπαδάκης 35ος.Παναγιώτης Φλουρής 50ος, Συντιχάκης Νίκος 75ος. Σε ομαδικό επίπεδο η ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας τερμάτισε 11η.

Σε ανακοίνωσή τους στη ΓΕΗ τονίζουν : «Το Δ.Σ. της Γ.Ε.Η. συγχαίρει όλους τους αθλητές για την εξαιρετική παρουσία τους στους παραπάνω αγώνες και τους εύχεται καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Συγχαίρει ιδιαίτερα τον Μάριο Γιακουμάτο που τιμά την Ελλάδα και την Κρήτη, με την παρουσία του σε διεθνείς διοργανώσεις και του εύχεται καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Πολωνία. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές του συλλόγου Πάνο Τζινιόλη και Παναγιώτα Ταλίδου για τη μεθοδική  δουλειά τους στους αθλητές μας.

Επίσης, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τη CYTA HELLAS για την πολύτιμη στήριξη που προσφέρει στον  Μάριο Γιακουμάτο, καθώς και την ΑΝΕΚ-BLUE STAR FERRIES για τη διευκόλυνση στις μετακινήσεις των αποστολών της Γ.Ε.Η."

Τέλος ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι ο σύλλογος μας λειτουργεί καθημερινά τμήματα για όλες τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6 (τηλ. 6937037341 και 6974828302)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News