default-image

Σπουδαία επιτυχία για τη Σάκκαρη στο Australian Open

Σπορ
Σπουδαία επιτυχία για τη Σάκκαρη στο Australian Open

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί πριν από λίγους μήνες στο US Open να μην κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη σε κυρίως ταμπλό Γκραν Σλαμ, αλλά στη Μελβούρνη ήρθε η ώρα της.

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο170 στον κόσμο), η οποία έφτασε στο κυρίως ταμπλό μέσω των προκριματικών, νίκησε με 6-4, 1-6, 6-3 την Κινέζα Γιαφάν Γουάνγκ (Νο139) και πήρε το εισιτήριο για το 2ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο αγώνας είχε πολλά μπρέικ εκατέρωθεν, αλλά η 20χρονη Ελληνίδα ήταν πιο αποφασιστική από την αντίπαλό της και έφτασε στη σπουδαία νίκη.

Στο πρώτο σετ, έχοντας κάνει δύο μπρέικ από νωρίς, σέρβιρε για την κατάκτησή του στο 5-3, αλλά η Κινέζα αντίπαλός της απάντησε κι εκείνη με το δεύτερό της μπρέικ. Ωστόσο, η Σάκκαρη δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Όντας πίσω στο 10ο γκέιμ με 0-40, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κάνει ένα ακόμα μπρέικ, που της έδωσε το πρώτο σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, η Γουάνγκ μπήκε... αγριεμένη και ξεκινώντας από νωρίς με μπρέικ, έφτασε με χαρακτηριστική ευκολία στο 6-1 κι έφερε στα ίσα την αναμέτρηση.

Κι όμως, η Σάκκαρη επέστρεψε ξανά, κάνοντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στο 3ο σετ, όπου με τρία μπρέικ βρέθηκε μπροστά με 5-1, για να "κλείσει" την αναμέτρηση με ένα τελευταίο μπρέικ, το έβδομό της συνολικά, που διαμόρφωσε το 6-3.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα στατιστικά του αγώνα, η Σάκκαρη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στο πρώτο σέρβις, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι είχε εξαιρετικό ποσοστό στα κερδισμένα μπρέικ πόιντς (7/10), σε αντίθεση με την αντίπαλό της (7/18).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News