default-image

Η Εθνική ομάδα στίβου ήρθε έτοιμη για όλα!

Σπορ
Η Εθνική ομάδα στίβου ήρθε έτοιμη για όλα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Εθνική Ομάδα Στίβου βρίσκεται από σήμερα στο Ηράκλειο και δηλώνει παρούσα και πανέτοιμη για το καλύτερο δυνατό στο "Μπρούνο Ζάουλι"...

Η αποστολή εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" στις 11 το πρωί και την υποδέχτηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, τοπικά στελέχη του ΣΕΓΑΣ αλλά και ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας. Βέβαια στην αίθουσα περίμεναν υπομονετικά και τα παιδιά που εκπροσωπούν την Κρήτη στην αποστολή μαζί με τους προπονητές τους, αφού αυτοί ουσιαστικά είναι οι οικοδεσπότες, με τις αδελφές Βασιλείου και τη Μαρία Μπελιμπασάκη να κάνουν ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα!

Η Εθνική μας ομάδα στίβου αφίχθηκε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου συνοδευόμενη από το γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δημάκο.

Ο Βασίλης Σεβαστής και ο αρχηγός της αποστολής (πρωταθλητής στα 400 μ. με εμπόδια), Περικλής Ιακωβάκης, τόνισαν ότι «η ελληνική ομάδα έχει προετοιμαστεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στόχος είναι η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα των ευρωπαϊκών ομάδων», ενώ ζήτησαν τη στήριξη του κόσμου, λέγοντας που επιθυμούν «ένα στάδιο γεμάτο με κόσμο που θα υποστηρίξει τις προσπάθειες των αθλητών».

Παράλληλα ο Ιακωβάκης πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να χαρακτηριστούμε φαβορί για την άνοδο, αλλά μπορεί να έχουμε σύμμαχο τον καιρό αφού η ζέστη μπορεί να επηρεάσει τους αθλητές από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης»...

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση στο Ηράκλειο, ο παγκόσμιος πρωταθλητής-αρχηγός της εθνικής μας ομάδας τόνισε: «Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, που είναι αναβαθμισμένη. Είναι μεγάλη η χαρά που αγωνίζομαι ξανά με την Εθνική ομάδα. Είναι η τελευταία μου διοργάνωση με τα χρώματα της Εθνικής, καθώς αποχωρώ από τους στίβους αυτό το καλοκαίρι. Μεγάλη μου χαρά που θα το κάνω εντός έδρας και ελπίζω ο κόσμος να αγκαλιάσει τη διοργάνωση».

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Κουκιαδάκης και Βαρδαβάς τόνισαν ότι η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν κάνει τα πάντα και όλα είναι έτοιμα, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η διοργάνωση θα έχει την επιτυχία που όλοι περιμένουν και πως το Ηράκλειο μόνο να κερδίσει έχει από αυτή τη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος την Εθνική μας ομάδα στίβου και τα στελέχη του ΣΕΓΑΣ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Μεγάλες ημέρες για τον αθλητισμό της Κρήτης, της χώρας, της Ευρώπης. Ευχαριστούμε το ΣΕΓΑΣ γιατί επέλεξε το Ηράκλειο να γίνουν οι αγώνες και την επιλογή αυτή θα τη δικαιώσουμε. Ο κόσμος του Ηρακλείου, της Κρήτης, θα βοηθήσει, με την παρουσία του στο Παγκρήτιο, την Εθνική μας ομάδα να ανέβει κατηγορία και έχουμε αναφέρει στο ΣΕΓΑΣ ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε και την ευθύνη της Σούπερ Λίγκας. Οι αγώνες αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουν περαιτέρω την Κρήτη, το Ηράκλειο, ως πολιτιστικό-αθλητικό προορισμό».

Ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής υπογράμμισε ότι «το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ διεκδίκησε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση ευρωπαϊκού επιπέδου και με τη σιγουριά της απόλυτης οργανωτικής επιτυχίας και στήριξης της Περιφέρεια Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου προσδοκά ότι θα έχουμε τη βοήθεια του κόσμου και όλων των φιλάθλων έτσι ώστε οι αθλητές μας να μπορέσουν να πετύχουν τον αγωνιστικό σκοπό που είναι η άνοδός μας στη Σούπερ Λίγκα. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου και όλους όσους συμμετείχαν στην προετοιμασία της μεγάλης διοργάνωσης και τη διεξαγωγή τους.

Όπως δήλωσε και ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου στον Τομέα Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβάς, «είμαστε στην τελική ευθεία. Σήμερα καλωσορίζουμε την αποστολή της Εθνικής μας ομάδας. Την καλωσορίζουμε στον τόπο του πολιτισμού, που ευχόμαστε να γίνει και σημείο αναφοράς στον αθλητισμό. Ελπίζουμε η θετική ενέργεια πέρα από την παρουσία των Κρητικών στο Παγκρήτιο να δώσει δύναμη στα παιδιά της Εθνική μας ομάδας ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας».

Τέλος ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ-μέλος Νσυμβουλίου Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Παναγιώτης Δημάκος, είπε ότι «ο ΣΕΓΑΣ είναι ευτυχισμένος και χαρούμενος γιατί θα κάνει ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων στην πανέμορφη πόλη του Ηρακλείου. Ο ΣΕΓΑΣ προσδοκά να διαφημίσει ακόμα περισσότερο τον κλασικό αθλητισμό σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα μας θα πάει καλά και ότι έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες η Εθνική μας να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα εκεί που πραγματικά είναι η θέση της».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News