default-image

Δίδυμο κορυφής Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

Σπορ
Δίδυμο κορυφής Κυριακοπούλου και Στεφανίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ελληνική υπόθεση εξελίχθηκε ο αγώνας στο επί κοντώ των γυναικών στο Diamond League της Σαγκάης.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Κατερίνα Στεφανίδη δεν άφησαν καμία άλλη αθλήτρια να μπει ανάμεσα τους και… κράτησαν την κορυφή μόνο για εκείνες.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κυριακούλου, που έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη σεζόν με το επιβλητικό 4,73 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Κυριακοπούλου χρειάστηκε μάλιστα δύο φορές να… νικήσει τον πήχη με την τρίτη προσπάθεια, τόσο στο 4,58 μ., όσο και στο 4,68 μέτρα.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, μετά το 4,73 μ. επέλεξε να μην δοκιμάσει υψηλότερο. Το 4,73 μ. είναι και η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο, δεδομένο του ότι το απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ είναι 4,80 μ. και ανήκει στην Κυριακοπούλου από το χειμώνα.

Καλό αγώνα έκανε και η Κατερίνα Στεφανίδη, που έμεινε στα 4,58 μέτρα. Η ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, στη συνέχεια άφησε - όπως και η Κυριακοπούλου - τα 4,63 μ. και απέτυχε στα 4,68 μέτρα. Η Στεφανίδη έχει ξεπεράσει φέτος τα 4,71 μ., που είναι η δεύτερη επίδοση στον κόσμο. Οι δύο Ελληνίδες έκαναν το πρώτο βήμα για μια καλή πορεία στη σειρά αγώνων. Η Κυριακοπούλου ξεκινάει τη διαδρομή της με 4 βαθμούς και η Στεφανίδη με δύο. Αμφότερες πρέπει να θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη συνολική βαθμολογία. Τρίτη του αγώνα ήταν η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα με 4,58 μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News