default-image

Παγκρήτια ρεκόρ από Μανιού και Καλογεράκη

Σπορ
Παγκρήτια ρεκόρ από Μανιού και Καλογεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο Παγκρήτια ρεκόρ και αρκετά καλές επιδόσεις επιφύλαξαν για τον ΟΦΗ οι Διασυλλογικοί Αγώνες Παίδων-Κορασίων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης που συνδιοργάνωσε η τελευταία με τις Περιφερειακές ενότητες Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου και το ΕΑΚΗ.

Οι αγώνες έγιναν το Σάββατο 4 Απριλίου στο Ηράκλειο (στο Παγκρήτιο Στάδιο για τους δρόμους, τα άλματα και το ακόντιο, και στο ΕΑΚ Ελευθερίας για τις ρίψεις) και η επίδοση που ξεχώρισε ήταν αυτή της αθλήτριας του ΟΦΗ Αφροδίτης Μανιού στο Ακόντιο (500 γρ.) με επίδοση 50.68 μ. που είναι νέο Παγκρήτιο ρεκόρ. Το προηγούμενο το κατείχε πάλι αθλήτρια του ΟΦΗ, η Στεφανοπούλου Ειρήνη, με 46.06 από το 2002. Παγκρήτιο ρεκόρ στην κατηγορία του έκανε ακόμη ο Γιώργος Καλογεράκης στα 400 μ. εμπόδια με 53,94, ενώ καλό χρόνο έκανε και στα 400 μ. με 50.38.

Ακόμη ξεχώρισε η νίκη της Μελίνας Καστρινού (κύριο αγώνισμα το έπταθλο) στα 100 μ., εμπόδια με 14.77 και στο ύψος με 1.55. Τα παραπάνω παιδιά κυνηγούν το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων/κορασίδων που θα γίνει στην Κολομβία το καλοκαίρι και είναι πολύ κοντά στο στόχο τους.

Άλλες επιδόσεις

Αξίζει επίσης να σημειωθούν οι νίκες του Τσαγκαράκη Μιχάλη στο ακόντιο με 59.01 μ., της Κοντογιάννη Μαρίας στη Σφύρα με 48.88 μ., της Μπαλαμούτη Ζωής στο Μήκος με 5.47 μ., της Στραταντωνάκη Ειρήνης στα 400 μ. με 62.81, της Μέτα Εγκλαντίνας στα 400 εμπόδια με 70.25 μ. και του Δραμουντάνη Χαράλαμπου στο ύψος με 1.85. Πρώτες θέσεις πήραν και οι ομάδες της σκυταλοδρομίας 4Χ400 παίδων με 3.35.34 και κορασίδων με 4.19.09.

Στη βαθμολογία των σωματείων ο ΟΦΗ κατέλαβε και στις δύο κατηγορίες τη δεύτερη θέση (πρώτος ο Γ.Σ. Βενιζέλος) στους Παίδες, 133 βαθμούς και στις Κορασίδες με 157.

«Έχει άνοδο ο ΟΦΗ»

Η εικόνα των αθλητών του ΟΦΗ στους αγώνες έφερε ικανοποίηση στην ομάδα του ΟΦΗ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο έφορος στίβου του ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και στους προπονητές τους. Εύχομαι σε αυτά που θέλουν να πιάσουν το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα να επιτύχουν το στόχο τους. Θέλω να επισημάνω ότι το τμήμα μας είχε αρκετά μεγάλη άνοδο από πέρσι στο ίδιο πρωτάθλημα, με ανησυχεί όμως η μεγάλη πτώση των άλλων σωματείων και αυτό δεν είναι καλό για το στίβο της Κρήτης. Τέλος, να ευχηθώ Καλό Πάσχα σε όλους και η συνέχεια στις 18 Απρίλη με τους αγώνες Παμπαίδων-Παγκορασίδων και Ανδρών-Γυναικών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News