default-image

Κρητική υπόθεση το Παγκόσμιο ποδηλασίας ΑμεΑ

Σπορ
Κρητική υπόθεση το Παγκόσμιο ποδηλασίας ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κρητική υπόθεση εξελίσσεται η ποδηλασία ΑμεΑ στην Ελλάδα κάτι που πιστοποιεί και η αποστολή της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, το οποίο διεξάγεται στο Άπελντορν το τετραήμερο 26-29 Μαρτίου.

Στη διάθεση του Ηρακλειώτη ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Βαρβεράκη, θα βρίσκονται δύο αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Πρόκειται για τις κρητικοπούλες Αδαμαντία Χαλκιαδάκη (Τάλως) και Αργυρώ Μηλάκη (πιλότος, Τάλως), αλλά και τον Αθανάσιο Μπαράκα (Αετοί Αθήνας) του οποίου πιλότος είναι επίσης ο Ηρακλειώτης Κωνσταντίνο Τρουλινό (πιλότος, Αετοί Αθήνας). Την ελληνική αποστολή συνοδεύει και η γιατρός της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Ιωάννα Παπαγιάννη.

Τα ελληνικά πεντάλ αγωνίζονται στις 26 (1 χιλιόμετρο), 28 (Pursuit) και 29 Μαρτίου (Sprint), με τον Γιώργο Βαρβεράκη να δηλώνει αισιόδοξος για μια αξιόλογη παρουσία.

«Είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου θα μετέχουν οι καλύτεροι της πίστας. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε και να καταρρίψουμε, για ακόμη μία φορά, τα πανελλήνια ρεκόρ. Είμαστε σε καλή κατάσταση για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να πάρουμε θέσεις στην πρώτη 10δα και οκτάδα των αγωνισμάτων στα οποία θα συμμετάσχουμε, προκειμένου να πάρουμε έξτρα βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη που μετράει για τους Αγώνες του Ρίο.

Ήδη, έχουμε πάρει δύο θέσεις για τους Αγώνες του 2016, όμως θέλουμε να παλέψουμε και για κάποιες ακόμη. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Όλα τα παιδιά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αισιοδοξούμε για ανάλογα αποτελέσματα», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος αναφέρθηκε και στην παρουσία του ελληνικού γυναικείου tandem στο πανίσχυρο προπονητικό καμπ της Ελβετίας.

«Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είδαν πως η δουλειά που κάνουμε στην Ελλάδα είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο με αυτή του γίνεται παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Με τους προπονητές είχα άριστη σχέση, δουλέψαμε πάνω στο κομμάτι της τεχνογνωσίας και θεωρώ πως τα επόμενα χρόνια η ελληνική ποδηλασία θα είναι πρωταγωνίστρια σε παγκόσμιο επίπεδο», ενώ σχετικά με την προετοιμασία των ανδρών στο ΟΑΚΑ είπε πως: «Ήταν πολύ καλή. Επικεντρωθήκαμε σε τεχνικά κομμάτια. Το πετύχαμε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συνεχίζουμε στην Κρήτη να δουλεύουμε πάνω στο ίδιο μοτίβο. Θα παρουσιαστούμε πολύ δυνατοί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News