Sports

Στεφανίδη: Κάνω προπόνηση σε αυλή και γκαράζ

Δεύτερο μετάλλιο μέσα σε ένα χρόνο για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία δείχνει να βαδίζει σταθερά προς την κορυφή. Η νεαρή πρωταθλήτρια του επί κοντώ μιλώντας στον Sport24 Radio αναφέρθηκε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Αρχικά, η Κατερίνα Στεφανίδη τόνισε: ""Ηταν ένας κουραστικός αγώνας, διότι σταματούσε συνέχεια για τις απονομές. Ήταν ένας αγώνας υψηλού επιπέδου, αφού είναι μία χρονιά παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι αθλητές προετοιμάζονται διαφορετικά. Υπήρχε κούραση και βοήθησαν οι επιλογές του προπονητή, που είναι πάντα χρήσιμος σε μία μεγάλη διοργάνωση, για να διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας.

Οταν η Σιντόροβα πέρασε τα 4,80, δεν είχε νόημα να πάω και εγώ στο ίδιο ύψος, για αυτό πήγα στα 4,85, που θα ήταν και πανελλήνιο ρεκόρ. Πρόκειται για μία πολύ ανταγωνιστική αθλήτρια, όπως και η Σουηδέζα, η Μπένγκτσον, που βγήκε τρίτη. Ο πατέρας μου ήθελε το χρυσό και στο παγκόσμιο ελπίζω να τα καταφέρω. Πάντως και ο προπονητής μου είναι χαρούμενος, καθώς ήρθαμε εδώ για να κάνουμε ένα άλμα κοντά στο ρεκόρ μου".

Σε ό,τι αφορά την πορεία της στο αγώνισμα τα τελευταία χρόνια: "Γενικά στον αθλητισμό αλλάζουν τα πράγματα, κάποιες χρονιές τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, είτε σωματικά, είτε ψυχικά. Το 2013 τραυματίστηκα, μετά πήγα στην Αμερική και οι αλλαγές δεν είναι εύκολες. Στο πανεπιστήμιο έχουμε πολύ καλές εγκαταστάσεις, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα για κάποια που δεν είναι Αμερικανίδα. Παραδείγματος χάρη δεν έχουμε κλειστό και κάνουμε προπονήσεις σε ανοιχτό όλο το χρόνο. Επίσης προπονούμαι στην αυλή του προπονητή μου και κάνω βάρη στο γκαράζ".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ευαγγελόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την ελληνική αποστολή. Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε αρχικά: "Ήταν μία επιτυχημένη αποστολή με έξι τελικούς και εμπειρίες για τα νέα παιδιά. Ήρθαμε εδώ με μία ενδεκάδα αθλητών. Κάποιοι ήταν καταξιωμένοι, για κάποιους υπήρχαν κρυφές ελπίδες, όπως ο Μάστορας και υπήρχαν κάποια παιδιά που θέλαμε να πάρουν εμπειρίες για να τα δούμε τα επόμενα χρόνια.

Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι, καθώς ήταν ένα πρωτάθλημα με υψηλές επιδόσεις, ενώ χάθηκαν ένα δύο μετάλλια στις λεπτομέρειες. Όλους τους αθλητές του θεωρώ παιδιά μου και όλα έχουν την ίδια αξία. Θέλω να πιστεύω ότι δώσαμε χαρά στους Έλληνες που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού: "Εμείς πάντα πρέπει μέσω των επιτυχιών να αποδείξουμε ότι αξίζουμε κάτι για να βγούμε και να πούμε τα πράγματα που δε λειτουργούν καλά στην Ελλάδα. Τα ερασιτεχνικά αθλήματα, που μετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν έχουν χώρους προπόνησης.

Οι επιχορηγήσεις των βασικών ερασιτεχνικών αθλημάτων έχουν μειωθεί γύρω στο 80% σε σχέση με το 2008. Με απλά λόγια δεν αρκούν ούτε για τα βασικά, ενώ και οι εγκαταστάσεις είναι πολύ χάλια. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει το αυτονόητο και να δώσει πόρους, για να αθλούνται τα παιδιά και να έχουμε πιο υγιείς ανθρώπους".

Σχόλια