default-image

Νικητής ο Φέντερερ στο Ντουμπάι

Σπορ
Νικητής ο Φέντερερ στο Ντουμπάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν ο μεγάλος νικητής του τουρνουά 2 εκατ. Δολαρίων που φιλοξενήθηκε στο Ντουμπάι, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό.

Το δυνατό σέρβις του Φέντερερ του έδωσε συνολικά 12 άσους, ενώ του ήταν αρκετά μόνο δύο breaks σε όλο τον αγώνα για να πάρει τη νίκη, καθώς ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν μπόρεσε να φανεί ψύχραιμος και να ολοκληρώσει ούτε μία από τις επτά ευκαιρίες που του δόθηκαν για να μείνει στο ματς.

Στο πρώτο σετ ο Ελβετός έσωσε δύο φορές το break από το Σέρβο και οι δυο τους εναλλάσσονταν στα games μέχρι το 3-3. Τότε ο Φέντερερ ξεμάκρυνε από τον αντίπαλό του, αφού κατάφερε να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 5-3 στο 8ο game κάνοντας το break και ακολούθως πήρε το επόμενο game, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 6-3.

Στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς προσπάθησε να ασκήσει πίεση στον αντίπαλό του, αλλά ο Φέντερερ ήταν εντυπωσιακός στο σέρβις επιτυγχάνοντας 8 άσους! Το δέκατο game ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα, αφού ο Τζόκοβιτς που ήταν μπροστά με 5-4 games, δεν μπόρεσε σε δυο πόντους να ολοκληρώσει το break και να πάρει το σετ.

Ο Φέντερερ έμεινε ζωντανός ισοφαρίζοντας σε 5-5 και κατάφερε αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει λίγο νωρίτερα ο Σέρβος. Έκανε το break, πήρε μετά και το τελευταίο game του δεύτερου σετ που του έδωσε την τελική νίκη με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Έτσι, ο Φέντερερ διατήρησε τα σκήπτρα του στο Ντουμπάι, καθώς πέρυσι είχε κερδίσει στον τελικό τον Μπέρντιχ, έφτασε στην 20η νίκη στις συνολικά 37 αναμετρήσεις τους με τον Τζόκοβιτς και έδειξε ποιος είναι ακόμα το αφεντικό στο χώρο του τένις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News