default-image

«Χρυσός» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό

Κρήτη
«Χρυσός» ο Στεφανουδάκης στον ακοντισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Μανώλη Στεφανουδάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συνεχίστηκαν με ένα χρυσό μετάλλιο και μία εξαιρετική βολή στον ακοντισμό.

Ο Μεσαρίτης Παραολυμπιονίκης στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς στο Ντουμπάι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με βολή στα 28,12 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ξεπερνώντας τον «χρυσό» παραολυμπιονίκη του Λονδίνου.

Πανευτυχής για την επίδοσή του ο Μανώλης Στεφανουδάκης τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Σήμερα είδα το ακόντιο να ξεπερνάει τα 28 μέτρα. Αυτή η βολή με χαροποιεί ιδιαιτέρως. Είχα βάλει υψηλούς στόχους, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να σπάσω την 28άρα, όπως συνηθίζουμε να λέμε στην προπόνηση. Ήταν ένα όνειρο που μετά τις αλλαγές στον κανονισμό της πατέντας το 2011, φάνταζε πολύ μακρινό. Τελικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη, επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλειά.

Αυτό που κάνω δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά όταν σκεφτώ ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε μένα και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα μου, ο Θεός μου δίνει ανεξέλεγκτη δύναμη. Ευχαριστώ την Παναγιά που οδηγεί το ακόντιο μου, τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν με κάθε τρόπο, τους προπονητές μου που όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου κάθε μέρα παρά τις τόσες δυσκολίες που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν στην προσωπική τους ζωή.

Σήμερα ήμουν ιδιαίτερα φορτισμένος, γιατί ήξερα, ότι ο προπονητής μου, Γιώργος Βαρβεράκης, την ώρα που εγώ αγωνιζόμουν στο στάδιο, αυτός έδινε για δεύτερη φορά τη δική του μάχη στο νοσοκομείο για την υγεία του. Και παρόλο, που ήταν μια τόσο δύσκολή μέρα γι' αυτό δεν ξέχασε να μου στείλει μήνυμα και να με εμψυχώσει. Αφιερώνω για άλλη μία φορά τα μετάλλια μου στους προπονητές μου Βαρβεράκη, Σκαντζάκη και Ιωαννίδη.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ, ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε., ΜΙΝΟΑΝ LINES, ΝΕΡΟ ΖΑΡΟΣ, ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΛΑΣΙΘΙΟΥ, που με στηρίζουν. Ευτυχώς, που στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες με ιδιαίτερες ευαισθησίες. Επαγγελματίες που επιλέγουν να στηρίξουν τον αθλητισμό, γιατί διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να αποδίδουμε σε αυτό που την αρχαιότητα διδάσκεται στην χώρα μας, στο "Νους υγιής, εν σώματι υγιεί".»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News