default-image

Διακρίθηκε ο κρητικός στίβος στο Πανελλήνιο στο ΣΕΦ

Σπορ
Διακρίθηκε ο κρητικός στίβος στο Πανελλήνιο στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κρητικός στίβος είχε λίγες συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών που φιλοξενήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ, αλλά όσοι πήραν μέρος κατάφεραν να διακριθούν στα αγωνίσματά τους με τους περισσότερους να σημειώνουν και ατομικά ρεκόρ!

Την παράσταση έκλεψε η κορασίδα Μελίνα Καστρινού του ΟΦΗ που παρά το μικρό της ηλικίας της κατάφερε να πρωτεύσει στο πένταθλο γυναικών αγωνιζόμενη μάλιστα τραυματίας. Για την ακρίβεια η Ηρακλειώτισσα αθλήτρια συγκέντρωσε 3.414 βαθμούς και επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά όλους όσοι την χαρακτηρίζουν σπουδαίο ταλέντο. Η Καστρινού έπεσε στον τερματισμό των 60 μ. εμπ. και παρά το ότι απέκτησε πολλές πληγές και στα δύο πόδια ολοκλήρωσε κανονικά τον αγώνα της.

Από εκεί και πέρα, η Ειρήνη Βασιλείου της ΓΕΗ έκανε συγκλονιστικό αγώνα στα 400μ. το Σάββατο το απόγευμα κατακτώντας την πρώτη θέση με χρόνο 54.14 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για την ίδια, όχι όμως και όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που όμως έδειξε ότι μπορεί να το πιάσει. Η δίδυμη αδελφή της Άννα τερμάτισε δεύτερη, αλλά ακυρώθηκε καθώς πάτησε γραμμή.

Στο επί κοντώ γυναικών, η Στέλλα Λεδάκη του Ελ. Βενιζέλου κατέκτησε τη 2η θέση με 4.40μ. που αποτελεί φετινό ρεκόρ για την ίδια και έδειξε ότι μπορεί να φτάσει στο όριο για το Πανευρωπαϊκό που είναι 4.50μ.

Με τα χρώματα του Ελ. Βενιζέλου αγωνίστηκε και ο Λυκούργος Τσάκωνας που ήταν δεύτερος  τα 60μ. με 6.69.

Συνολικά η Κρήτη κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των αθλητών-τριών των κρητικών  σωματείων είναι τα εξής:

Άνδρες:

60μ.: 2ος ο Λυκ. Τσάκωνας (ΓΣ Ελ Βενιζέλος) 6.69.

200μ.: 6ος ο Ευστρ. Φραγκούλης (ΓΣ Ελ Βενιζέλος) 22.54.

60μ εμπ.: 2ος ο Νικ, Σαϊσανάς (Ελ Βενιζέλος) 8.01.

Ύψος: 6ος ο Δημ Πατραμάνης (ΟΦΗ) 2.02.

Μήκος: 3ος ο Αν. Γαλαζούλας (ΓΣ ΕΛ Βενιζέλος) 7.56.

Τριπλούν: 2ος ο  Παυλ. Μπόφτσης (ΓΣ Ελ Βενιζελος) 15.55.

Γυναίκες

400μ.: 1η Ειρ Βασιλείου (ΓΕ Ηρακλείου) 54.14.

800μ:  3η Κατερ. Δόβρου (ΑΟ Κύδων) 2.16.23.

Ύψος: 4η η Αλεξ. Ζάγορα (ΕΛ Βενιζέλος) 1.73.

Επί κοντώ: 2η Στέλλα Λεδάκη (ΓΣ ΕΛ Βενιζέλος) 4.40, 5η Μυρτ. Κασσωτάκη (ΓΣ Ελ Βενιζέλος) 3.70.

5θλο: 1η Μελίνα Καστρινού (ΟΦΗ)  3.414.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News