default-image

Ο Βλαχάκης «έδωσε» το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ στη… ρουλέτα των πέναλτι!

Ποδόσφαιρο
Ο Βλαχάκης «έδωσε» το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ στη… ρουλέτα των πέναλτι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η… κούπα του Κυπελλούχου ΕΠΣΗ 2022-2023 πάει στον Κρουσώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Γιούχτα στον μεγάλο τελικό του Final-4 στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Ήρωας για τους «ασπρόμαυρους» ο τερματοφύλακας Λεωνίδας Βλαχάκης, που απέκρουσε το καθοριστικό πέναλτι και έπειτα ο Ρογδάκης ευστόχησε στην εκτέλεση που κλείδωσε τη νίκη (6-5). ενώ η κανονική διάρκεια είχε βρει ισόπαλες τις ομάδες 1-1.

Τρίτη και… φαρμακερή για την ομάδα του Κρουσώνα, καθώς είχε φτάσει άλλες δύο φορές στον τελικό χωρίς να πανηγυρίσει, όμως σήμερα σηκώνει το τρόπαιο στο γήπεδο του Τυμπακίου.

Μια διοργάνωση από την ΕΠΣΗ που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς οι εξέδρες ήταν κατάμεστες, ενώ το αγωνιστικό μέρος ήταν αντάξιο ενός σπουδαίου τελικού. 

Το παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του κράτησε την αγωνία στο κατακόρυφο. Η ομάδα του Βασίλη Κρασανάκη προηγήθηκε στο 42’ με αυτογκόλ του Αζίζι, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ανωγειαννάκη.

Στην επανάληψη, ο Νίκος Σουργιάς έπαιξε όλα τα… χαρτιά του, κάνοντας με τις αλλαγές πιο επιθετικό τον Γιούχτα. Η πίεση των «πράσινων» απέδωσε καρπούς στο 72’, με τον Νίκο Βρεττό να ισοφαρίζει για το 1-1. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, με αυτούς του ΠΑΟΚ να υποστηρίζουν ότι οι αντίπαλοι δεν έκαναν το fair play στη φάση του γκολ και ενώ ο Μαγάκης ήταν πεσμένος στο χορτάρι.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι, καθώς η προκήρυξη του Final-4 δεν προβλέπει ημίωρη παράταση.

Η σειρά των πέναλτι:

Δωματάς (Γιούχτας) 0-1

Παπαδιός (ΠΑΟΚ) 1-1

Γελαδάρης (Γιούχτας) 1-2

Στεφανάκης (ΠΑΟΚ) 2-2

Γιαλούσης (Γιούχτας) 2-3

Σηφάκης (ΠΑΟΚ) 3-3

Ροβίθης (Γιούχτας) 3-4

Μεμοτσέλα (ΠΑΟΚ) 4-4

Βρεττός (Γιούχτας) 4-5

Κουράκης (ΠΑΟΚ) 5-5

Γκίνη (Γιούχτας) άουτ

Μαυροειδής (ΠΑΟΚ) αποκρούει ο Χρήστου

Κοντογιάννης (Γιούχτας) αποκρούει ο Βλαχάκης

Ρογδάκης (ΠΑΟΚ) 6-5

ΠΑΟΚ (Βασίλης Κρασανάκης): Βλαχάκης, Στεφανάκης, Κανδηλάκης, Σηφάκης, Μαυροειδής, Μαγάκης (75’ Τριάντης), Παπαδιός, Ανωγειαννάκης (86’ Ρογδάκης), Γαρεφαλάκης (72’ Κουτσογιαννάκης), Κουράκης, Μεμοτσέλα.

ΓΙΟΥΧΤΑΣ (Νίκος Σουργιάς): Χρήστου, Γελαδάρης, Γιαλούσης, Τζανής, Κορνηλάκης (71’ Ψαρράς), Αργκιλέσι (59’ Κίσσας), Κοντογιάννης, Νύκταρης, Αζίζι (59’ Ροβίθης), Βρεττός, Δασκαλάκης (66’ Δωματάς).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News