Αγωνιούν στην Μινωική για τα έργα στο γήπεδο

Ποδόσφαιρο
Αγωνιούν στην Μινωική για τα έργα στο γήπεδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι σε συνεχή επαφή με την Περιφέρεια Κρήτης και αναμένουν την έναρξη των εργασιών

Η Μινωική ήταν η ομάδα που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο από κάθε μία την σεζόν που ολοκληρώθηκε στα τοπικά πρωταθλήματα, καθώς είχε γήπεδο αλλά αναγκάστηκε σχεδόν σε όλη τη σεζόν να φιλοξενείται από εδώ και από εκεί. Ασφαλώς και οι Νέοι Μινωικής αλλά και άλλες ομάδες που παραδοσιακά χρησιμοποιούν το γήπεδο, όπως π.χ. ο Δίας, είχαν να αντιμετωπίσουν αυτό το «αγκάθι» με το γηπεδικό.

Με τις ενέργειες όμως της Περιφέρειας Κρήτης που έτρεξε τις διαδικασίες με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ιδιοκτησιακό ζήτημα του γηπέδου ξεκαθάρισε και δόθηκε ξανά προς χρήση, ενώ μπροστά ανοίγονται νέοι ορίζοντες με τα έργα βελτίωσης που θα γίνουν.

Μια σειρά σημαντικών έργων που θα μετατρέψουν το γήπεδο της Μινωικής σε ένα γήπεδο-μοντέλο και αναμένεται να κοστίσουν περίπου 700 χιλιάδες ευρώ! Σε αυτά περιλαμβάνονται αλλαγή τάπητα, νέα αποδυτήρια, παρεμβάσεις στην κερκίδα και τοποθέτηση στεγάστρου, παρεμβάσεις στους περιβάλλοντες χώρους, καινούργιες περιφράξεις, δημιουργία χώρου πάρκινγκ κ.α. Όλα αυτά θα ανεβάσουν το επίπεδο ώστε το γήπεδο της Μινωικής να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους χώρους άθλησης στο Ηράκλειο…

Περιμένουν με αγωνία

Οι άνθρωποι της Μινωικής, που έχουν και τον κύριο ρόλο στις γηπεδικές εγκαταστάσεις περιμένουν με αγωνία την έναρξη των εργασιών, γνωρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν απαιτούν χρόνο. Η ανησυχία τους έγκειται στο ότι όσο καθυστερούν να ξεκινήσουν οι εργασίες, είναι πιθανό το γήπεδο να παραμείνει κλειστό κατά τους φθινοπωρινούς μήνες, όταν θα έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα.

Έτσι τόσο η Μινωική, όσο και οι υποδομές (Νέοι Μινωικής, Ακαδημίες) αλλά και όσες ομάδες θέλουν να το χρησιμοποιήσουν ως έδρα την επόμενη σεζόν, να μπουν σε ένα νέο κύκλο ταλαιπωρίας! Πάντως από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης είναι καθησυχαστικοί ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως τόνισε στους παράγοντες της Μινωικής σε πρόσφατη συνομιλία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Συριγωνάκης, που βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις για την εκδήλωση πρωταθλήματος που διοργάνωσε εκεί ο Ποσειδώνας…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News