ΑΟΤ: Μια κούπα… γεμάτη Κουτεντάκηδες!

Απόψεις
ΑΟΤ: Μια κούπα… γεμάτη Κουτεντάκηδες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής του πρωταθλητή ΑΟ Τυμπακίου και… οι Τίτοι γιοί των αδελφών Μιχάλη, Πλούταρχου και Γιάννη Κουτεντάκη -όλοι τους ποδοσφαιριστές- απογειώνουν τη φιέστα του τίτλου

Η φωτογραφία μιλάει σπαρταριστά από μόνη της και μεταδίδει με την πιο κρυστάλλινη ενέργεια την Ευτυχία της Επιτυχίας, μέσα από μια διαρκή αφοσίωση στο ποδόσφαιρο.

 

Ο πρωταθλητής προπονητής στην Α1 της ΕΠΣΗ Μιχάλης Κουτεντάκης, αισθάνεται τη δύναμη από το αποτέλεσμα του οραματισμού του για την αγαπημένη του ομάδα, τον ΑΟΤ, ενισχυμένος από την ατελείωτη αύρα  των τριών Τίτων της οικογένειάς του, που λατρεύουν και υπηρετούν το ποδόσφαιρο.

Στην μοναδική φωτογραφία που αποτύπωσε ο φακός του Μανόλη Βαρδαλαχάκη μετά την ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος, δείχνει το χαρισματικό πρόσωπο μιας οικογένειας που αγαπά το ποδόσφαιρο και τον τόπο του, με τους υιούς των τριών αδελφών, να δοξάζουν το όνομα του παππού τους.

Ο Τίτος γιος του Μιχάλη ποδοσφαιριστής του ΑΟΤ με ακούραστη συνεισφορά, ο Τίτος ο γιος του Πλούταρχου ποδοσφαιριστής και φοιτητής στην Κομοτηνή κατέβηκε στο Τυμπάκι για το μέγα γεγονός του «τελικού» και ο Τίτος ο γιος του Γιάννη, ποδοσφαιριστής στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βρέθηκε για το Πάσχα και παράτεινε την  παρουσία του στο Τυμπάκι, σίγουρος για τη φιέστα! Πρώην παίκτης του ΑΟΤ ο ίδιος, αναχώρησε ικανοποιημένος για τη συνέχεια της αποθεραπείας του μετά την εγχείρηση στην οποία έχει υποβληθεί.

Γνωρίζοντας από κοντά τον Μιχάλη Κουτεντάκη, τον οραματιστή προπονητή, ξέρεις πως έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο, με πολλές αρετές. Δουλευταράς, ειλικρινής, αξιόπιστος, ονειροπόλος, δίκαιος, ευαίσθητος, όπως φάνηκε στα δάκρυα χαράς που κύλησαν από τα μάτια του για τον τίτλο, καθώς μοιράζονταν αγκαλιά με τη σύζυγό του Μαρία, την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Μαζί της άλλωστε μοιράζονταν πολλές αγωνίες και σκέψεις για αυτή την πρώτη αίσθηση ενός σπουδαίου τίτλου, ως προπονητής.

Το πάλεψε πολύ, γιατί ο ΑΟΤ είναι στο DNA του από τη μεγάλη του δράση ως ποδοσφαιριστής στην δεκαετία του ’90, παίζοντας μαζί με τον Πλούταρχο και θρέφοντας μαζί αυτό το όνειρο στο ίδιο γήπεδο, να έλθει η κούπα στο Τυμπάκι. Σίγουρα ένας τέτοιος άνθρωπος, βλέπει όλο και ψηλότερα.

Η πρόκληση για μια ιστορική πρώτη θέση στα γήπεδα της Γ’ εθνικής έχει τεθεί αυτονόητα προς κατάκτηση!

Όπως γράψαμε και στα σχόλια της έντυπης έκδοσης, ο τίτλος της A1 της ΕΠΣΗ, κρίθηκε στο νήμα για να δώσει μεγαλύτερη αξία στην κατάκτηση του τροπαίου από τον ΑΟ Τυμπακίου, μέσα από υψηλό ανταγωνισμό και την απτή μαρτυρία της νικηφόρου τελικής μονομαχίας με τον δευτεραθλητή Ρωμανό.

Δίκαια, σχολιάζεται στον κόσμο του τοπικού ποδοσφαίρου, το έργο του προπονητή του πρωταθλητή ΑΟΤ Μιχάλη Κουτεντάκη, καθώς έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα του τόπου του.

Αφοσιωμένος στον ΑΟΤ που υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής, έχει να καμαρώνει ως προπονητής, πίσω από τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος, την ταυτότητα που πέτυχε να δώσει, αξιοποιώντας με μαεστρία το ταλέντο των ποδοσφαιριστών του.

Η προπονητική του καριέρα άλλωστε περιστράφηκε με δημιουργική εμμονή στις ομάδες της περιοχής, παρακολουθώντας στενά και τα ταλέντα που αναδείκνυε η Μεσσαρά, αλλά και βαθιά γνώστης των ποδοσφαιριστών που ήλθαν από το Ηράκλειο και έδεσαν με την εμπειρία τους.

Η ισορροπία των γραμμών, έκανε τη διαφορά. Από την άμυνα (πρώτη καλύτερη στο πρωτάθλημα, μόλις 16 γκολ) και την επίθεση με το εύκολο γκολ (δεύτερη καλύτερη με 77 γκολ), είχε δουλευτεί με επίκεντρο μεσαία γραμμή, ως εγγύηση εμπειρίας και φρεσκάδας.

Συγχαρητήρια κόουτς! Άξιος!

*Πολλές ευχαριστίες για αυτή την μοναδική και λαμπερή φωτογραφία στον συνάδελφο Μανόλη Βαρδαλαχάκη!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News