Τοπικό

Εκλογές ΕΠΣΗ: Προσφυγή σωματείων στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ!

Πρόκειται για σωματεία που δεν βρίσκονται στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ

Η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει προκηρύξει εκλογές για τις 15 Μαΐου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής επικυρώθηκε ο εκλογικός κατάλογος της ΓΓΑ που περιλαμβάνει τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, σωματεία που αποκλείστηκαν από τις εκλογές επειδή δε βρίσκονται στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ, θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της ΕΠΣ Ηρακλείου να επικυρώσει τον κατάλογο και επομένως να τα αποκλείσει από την επικείμενη εκλογική γενική συνέλευση. Η προσφυγή θα στραφεί κατά της ΕΠΣ Ηρακλείου, όμως, ουσιαστικά, πρόκειται για προσφυγή κατά του “νόμου Αυγενάκη” στο πρότυπο των σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι τρία σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που είχαν αποκλειστεί από το δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση, που, όμως, δεν ήταν εκλογική, προσέφυγαν στο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο, με την υπ’ αριθ. 141/2021 απόφασή του τα δικαίωσε, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση να διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων, ακόμη κι αν δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.

Ωστόσο στις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική και η διοίκηση της ΕΠΣ, προκειμένου να μην έχει τις συνέπειες του νόμου, που προβλέπουν την ποινή της έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ, που ήταν στο προηγούμενη σύνθεση και επανεξελέγησαν, ακολούθησε “το γράμμα του νόμου”.

Πηγή: https://soccerplus.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια