Κλήρωση τη Δευτέρα για τους δύο όμιλους της Β΄ΕΠΣΗ που έγιναν γνωστοί, κλήρωση και για το Κύπελλο

Ποδόσφαιρο
Κλήρωση τη Δευτέρα για τους δύο όμιλους της Β΄ΕΠΣΗ που έγιναν γνωστοί, κλήρωση και για το Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αναλυτική ανακοίνωση της ΕΠΣΗ...

H EΠΣΗ έκανε σήμερα γνωστούς τους δύο όμιλους της Β΄Κατηγορίας-μετά τη συγχώνευση με τη Γ΄Κατηγορία-αλλά και το πότε θα γίνουν οι κληρώσεις τόσο για τη Β΄Κατηγορία όσο και για τις δύο πρώτες φάσεις του Κυπέλλου...

Η αναλυτική ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΗ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει την διαδικασία για τη συγχώνευση της Β’ με την Γ’ Κατηγορία, βάσει της γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ και του άρθρου 7, παρ. 5 του ΚΑΠ που αναφέρει ότι «Κατ’ εξαίρεση στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα εάν απαιτείται λόγω εξαιρετικών ειδικών συνθηκών, επιτρέπεται η συγχώνευση κατηγοριών με ειδική απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ, που εγκρίνει την οικεία προκήρυξη».

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής στην Γ’ Κατηγορία, δήλωση συμμετοχής κατέθεσαν μόλις έξι ομάδες, γεγονός που δεν επιτρέπει την διεξαγωγή πρωταθλήματος.

Έτσι οι έξι ομάδες της Γ’ Κατηγορίας θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας χωρισμένες στους δύο ομίλους πρωταθλήματος και η Γ’ Κατηγορία για την περίοδο 2021-2022 δεν υφίσταται.

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος προχώρησε στην τροποποίηση της προκήρυξης σχετικά με το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ως εξής:

Β’ Κατηγορία ΕΠΣΗ: Έναρξη πρωταθλήματος 30-31 Οκτωβρίου

Μετά τη συγχώνευση με την Γ’ Κατηγορία για την περίοδο 2021-2022, συμμετέχουν 25 ομάδες που χωρίζονται σε δύο ομίλους, στον 1ο Όμιλο με 13 ομάδες και στον 2ο όμιλο με 12 ομάδες ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα. 

Ο διαχωρισμός των δύο ομίλων είναι ο εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΔΟΞΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΜΗΣ ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΥ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΠΙΔΙΤΟΥ

ΝΕΟΙ ΜΙΝΩΙΚΗΣ

ΑΕ ΚΡΗΤΩΝ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΛΟΓΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

ΝΕΟΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

ΝΕΟΙ ΜΟΙΡΩΝ

1ος Όμιλος

Κανονική διάρκεια 26 αγωνιστικών (δύο γύροι 13 αγωνιστικών). Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζεται απευθείας στην Α2 Κατηγορία ενώ η δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα αγωνίζεται σε μπαράζ ανόδου με την δεύτερη ομάδα του 2ου Ομίλου Β' Κατηγορίας. Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται στην Γ’ Κατηγορία περιόδου 2022-2023.

2ος Όμιλος

Κανονική διάρκεια 22 αγωνιστικών (δύο γύροι 11 αγωνιστικών). Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας η πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα προβιβάζεται απευθείας στην Α2 Κατηγορία ενώ η δεύτερη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα αγωνίζεται σε μπαράζ ανόδου με την δεύτερη ομάδα του 1ου Ομίλου Β' Κατηγορίας. Οι τρεις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται στην Γ’ Κατηγορία περιόδου 2022-2023.

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ.Η. διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μετά την λήξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 2021 - 2022 να προβεί στην τροποποίηση του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1, Α2, Β’ και Γ’ Κατηγορίας 2022-2023, του αριθμού των ομάδων και την επαναφορά του συστήματος των δυο ομίλων, με την διεξαγωγή ή όχι PLAY OFF και PLAY OUT ή και να τροποποιήσει το σύστημα αυτό εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κληρώσεις Β' Κατηγορίας και 1ης-2ης φάσης Κυπέλλου ΕΠΣΗ

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος και η Επιτροπή Κυπέλλου ΕΠΣΗ ανακοινώνουν ότι την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο "Αστόρια" θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις των δύο ομίλων της Β' Κατηγορίας και οι κληρώσεις 1ης και 2ης φάσης του Κυπέλλου ΕΠΣΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην 1η φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της Β' Κατηγορίας και όσους προκριθούν θα αγωνιστούν στην 2η φάση με τις ομάδες της Α2 Κατηγορίας.

Στην διαδικασία των κληρώσεων μπορεί να παρευρεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο Α2 και Β' Κατηγορίας ενώ θα τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News