Η πιο μεγάλη νίκη του Ποσειδώνα ήρθε για ένα νικητή της ζωής...

Απόψεις
Η πιο μεγάλη νίκη του Ποσειδώνα ήρθε για ένα νικητή της ζωής...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ποσειδώνας είναι μία ιστορική ομάδα του Ηρακλείου που έχουμε δει από κοντά στο ζενίθ της ιστορίας του! Όταν θριάμβευε στο Κύπελλο κόντρα στην Καλαμάτα του βαθύπλουτου προέδρου που έφερνε στη Μεσσηνία από πρώην παίκτες της ΑΕΚ...μέχρι Ζαιρζίνιο! Όμως η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας ήταν η χθεσινή, λόγω της αφιέρωσης στον αγωνιστή της ζωής, στον γενικό αρχηγό του Ποσειδώνα Σταύρο Κάππα...

Ο Σταύρος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν είδε το μπλουζάκι με αφιέρωση που φόρεσαν σήμερα οι παίκτες της ομάδας των ανατολικών προαστίων .Αφιερωμένη στον Σταύρο ήταν και η νίκη στον Μοχό με το ανάλογο μήνυμα:

"Η νίκη μας είναι αφιερωμένη στον γενικό μας αρχηγό Σταύρο Κάππα που μας δείχνει τον δρόμο με τη δύναμη ψυχής που τον διακρίνει, γι' αυτό κι εμείς του κάναμε αυτή την έκπληξη: Να εμφανιστούμε στο γήπεδο με το σύνθημα: Γίνε δωρητής οργάνων να χαμογελάμε μαζί..."

Και μην νομίζετε πως δεν ξέρουμε πόσο δυνατός ήταν τις προηγούμενες δεκαετίες αυτός ο σύλλογος. Ξέραμε από μικροί πως τα ανατολικά προάστια ήταν άκρως ποδοσφαιρικό. Ξέραμε και τις δεκάδες αλάνες που είχαν και έβγαλαν μεγάλα ταλέντα. Και πόσο στηρίχτηκε η ιστορία του Ποσειδώνα σε αυτές τις αλάνες!

Του Ποσειδώνα που το 2023 θα κλείσει μισό αιώνα ζωής και ήταν δημιούργημα της συγχώνευσης δύο σωματείων, του Άρη Πατελών και της Προοδευτικής Πόρου που ένωσαν τις δυνάμεις τους για μια νέα παραδοσιακή δύναμη του Ηρακλείου.

Μια ομάδα που πριν κλείσει δεκαετία κέρδισε ανόδους, μέχρι την Α' κατηγορία της ΕΠΣΗ, ενώ δεν άργησε να πανηγυρίσει και την κατάκτηση του Κυπέλλου (1971-72).

Την επόμενη περίοδο, 1972-73, αναδείχθηκε «νταμπλούχος» Ηρακλείου, κατακτώντας ξανά το κύπελλο αλλά και το πρωτάθλημα, το οποίο κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική, εναντίον του έτερου διεκδικητή ΠΟΑ, του οποίου επικράτησε με 1-0. Έτσι, ως πρωταθλητής της ΕΠΣ Ηρακλείου, συμμετείχε στο ειδικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, μέσω του οποίου θα διεκδικούσε την άνοδο στη Β' Εθνική. Ο Ποσειδώνας κληρώθηκε στον 8ο όμιλο, μαζί με Ολυμπιακό Λιοσίων, Αστέρα Ζωγράφου, Α.Ο. Νεάπολης Πειραιά και Α.Ο. Ρεθύμνης, όμως μετά από ένα επεισοδιακό αγώνα στην Αθήνα με τα Λιόσια (με εντονότατη παρουσία των οπαδών του Ποσειδώνα) τερμάτισε 5ος με 11 βαθμούς και δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο.

Την επόμενη περίοδο, 1973-74, κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το κύπελλο Ηρακλείου, σε ισάριθμες χρονιές. Μετά την προσπάθεια του 1973 για άνοδο στη Β' Εθνική, αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι την περίοδο 1980-81, που πήρε την άνοδο για το Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Στο Εθνικό Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε δύο συνεχόμενες περιόδους (1981-82 ως 3η κατηγορία και 1982-83, την πρώτη περίοδο της μετέπειτα Δ΄ Εθνικής), όταν την τελευταία υποβιβάστηκε. Την περίοδο 1983-84 κέρδισε την επάνοδό της στη Δ' Εθνική και την επόμενη, 1984-85, υποβιβάστηκε εκ νέου, για να επιστρέψει ξανά στη Δ' Εθνική την περίοδο 1986-87, όπου υποβιβάστηκε ξανά. Την περίοδο 1987-88 κέρδισε την επιστροφή της στη Δ' Εθνική, όπου αγωνίστηκε τρεις συνεχόμενες περιόδους (1988-89, 1989-90, 1990-91).

Την περίοδο 1989-90 η ομάδα των ανατολικών προαστίων κατέκτησε για τέταρτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ηρακλείου και την περίοδο 1990-91, κερδίζοντας τον ΑΟΧ 2-1, ενώπιον περίπου 5.000 φιλάθλων και με την ισοπαλία 1-1 με τον Άγιο Νικόλαο την τελευταία αγωνιστική, εξασφάλισε την 1η θέση του 10ου ομίλου και κέρδισε την άνοδό της στη Γ' Εθνική.

Στη Γ' Εθνική αγωνίστηκε δύο συνεχόμενες χρονιές (1991-92 και 1992-93), όταν την τελευταία δεν κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία και υποβιβάστηκε στη Δ' Εθνική. Παράλληλα, ο ηρακλειώτικος σύλλογος είχε και 2 παρουσίες στο Κύπελλο Ελλάδος (1991-92 και 1992-93). Σε αυτές τις γραμμές δεν αναφερθήκαμε σε πρόσωπα, άλλωστε η στήλη σήμερα γράφτηκε και αφιερώνεται στον σύγχρονο ήρωα του Ποσειδώνα, τον Σταύρο τον Κάππα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News