ΕΠΣΗ: Ανακοίνωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ: Ανακοίνωση για το υγειονομικό πρωτόκολλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς όλα τα σωματεία...

Ενόψει της έναρξης των επίσημων διοργανώσεων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ και η Επιτροπή Πρωταθλήματος με ανακοίνωσή τους δίνουν τις παρακάτω οδηγίες προς τα σωματεία αναφορικά με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου τις οποίες οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα...

1) Μαζί με τα νέα δελτία αθλητικής ιδιότητες (λευκού χρώματος) και τις κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών, ο εκπρόσωπος του κάθε σωματείου ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή τα πιστοποιητικά νόσησης των ποδοσφαιριστών. Για τους ενήλικους ποδοσφαιριστές (ηλικίας άνω των 18 ετών) που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό PCR εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών.

2) Δύναται στους αθλητές έως και 17 ετών εκτός από την διενέργεια εργαστηριακών τεστ (RT- PCR & Rapid Antigen Tet, RAT) έως 48 ωρών παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής Self-Test παρουσία του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

3) Επίσης ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πιστοποιητικά νόσησης των τριών διαπιστευμένων που θα βρίσκονται στον πάγκο κάθε ομάδας (προπονητής, βοηθός προπονητή, εκπρόσωπος). Αν δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης, είναι απαραίτητο αρνητικό μοριακό (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν τον αγώνα ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test, RAT) την ημέρα του αγώνα ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, το τελευταίο 24ώρο πριν τον αγώνα.

4) Ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ή των αρνητικών test COVID-19 θα διενεργείται από τον διαιτητή του αγώνα σε συνεργασία με τον παρατηρητή αγώνα.

5) Όποιος δεν διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό ή αρνητικό test COVID-19 δεν έχει δικαίωμα εισόδου στην αθλητική εγκατάσταση και δεν μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα.

6) Επισημαίνεται ότι η είσοδος των ενήλικων φιλάθλων στις εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος, επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο. Η βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου rapid test, PCR ή αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) στους ενήλικες δεν θα γίνεται αποδεκτή.

7) Αναφορικά με την είσοδο των ανήλικων φιλάθλων, για όσους ανήκουν στο ηλικιακό όριο 13 – 17ετών, η είσοδος θα επιτρέπεται με τη βεβαίωση αρνητικού ελέγχου με PCR τεστ εντός 72 ωρών ή rapid test εντός 48 ωρών προ της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ για τους 12 ετών και κάτω, επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self – test που έχει διενεργηθείτην ημέρα του αγώνα.

8) Σε περίπτωση που κάποιος φίλαθλος δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στην εγκατάσταση, με εξαίρεση τους ανήλικους φιλάθλους ηλικίας 13 έως 17 ετών και τα παιδιά 12 ετών και κάτω που θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News