Συμπληρώνονται τα κενά: Α1 ΕΠΣΗ καλεί… Α2!

Ποδόσφαιρο
Συμπληρώνονται τα κενά: Α1 ΕΠΣΗ καλεί… Α2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εστάλη πρόσκληση στις ομάδες της Α2 Κατηγορίας αν επιθυμούν να συμμετέχουν σε μεγαλύτερη κατηγορία

Σοβαρές εξελίξεις υπάρχουν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ αναφορικά με τη συγκρότηση των νέων κατηγοριών, με την Ένωση να μπαίνει πλέον σε διαδικασία κάλυψης των κενών που δημιουργούνται από ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή.

Η πρώτη κατηγορία στην οποία ολοκληρώθηκε η προθεσμία για τις συμμετοχές είναι η Α1 ΕΠΣΗ, με 13 ομάδες να δηλώνουν κανονικά ενώ τρεις δεν το έπραξαν. Πρόκειται για τον Πήγασο που οδεύει για συμμετοχή στην Α2 ΕΠΣΗ, την Γόρτυνα που είναι αμφίβολο αν θα συμμετέχει στο τοπικό και το Μεταξοχώρι που έχει αποχωρήσει από πέρυσι.

Οι 13 ομάδες που δήλωσαν κανονικά συμμετοχή είναι: ΠΑΟΚ, ΑΟΤ, ΠΑΝΟΜ, ΑΕΚ, Ανθεστίων, Μοίρες, Βόνη, ΟΦΑ, Ρωμανός, Μινωική, Δαμάστα, Χερσόνησος και Τριτωνία. Άρα μένουν τρεις κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν για να φτάσουμε στις 16 και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 25-26 Σεπτεμβρίου όπως αποφασίστηκε την Δευτέρα.

Η κάλυψη των κενών θα γίνει ως εξής: Εστάλη πρόσκληση σε όλες τις ομάδες της Α2 Κατηγορίας ΕΠΣΗ εάν επιθυμούν να συμμετέχουν σε μεγαλύτερη κατηγορία και έχουν περιθώριο να απαντήσουν ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (εκείνη την ημέρα ολοκληρώνεται και η παράταση που δόθηκε για τις συμμετοχές στην Α2 Κατηγορία).

Αν οι ομάδες που επιθυμούν να αγωνιστούν στην Α2 ΕΠΣΗ είναι περισσότερες από τρεις, τότε την ίδια ημέρα στις 19:00 θα γίνει κλήρωση για να προκύψουν οι τρεις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για την Α1. Εάν είναι τρεις ή λιγότερες δεν θα γίνει κλήρωση και θα τοποθετηθούν αμέσως στην Α1 ΕΠΣΗ, που θα διεξαχθεί με τον αριθμό που θα προκύψει.

Το έγγραφο που εστάλη σήμερα στα σωματεία της Α2 Κατηγορίας και τα ενημερώνει για τη διαδικασία αναφέρει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Πρωταθλήματος στη συνεδρίαση της Τρίτης 31 Αυγούστου, αποφάσισε να αναπληρώσει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Α1 Κατηγορία ΕΠΣΗ περιόδου 2021-2022, μετά και την ολοκλήρωση της προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής της Α1 Κατηγορίας, με πρόσκληση στις ομάδες της Α2 Κατηγορίας.

Εφόσον το σωματείο σας επιθυμεί να συμμετέχει στην Α1 Κατηγορία, καλείστε να καταθέσετε εγγράφως το αίτημά σας έως την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 15:00. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει δεκτό το αίτημά σας είναι να έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχή σας στην Α2 Κατηγορία.

Εφόσον τα αιτήματα συμμετοχής στην Α1 Κατηγορία από τα σωματεία της Α2 Κατηγορίας είναι περισσότερα από τις κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί, τότε η αναπλήρωση των κενών θα γίνει μέσω της διαδικασίας κληρώσεως.

Εάν απαιτηθεί κλήρωση για την αναπλήρωση των κενών, ορίζεται να διεξαχθεί την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της ΕΠΣΗ, με επιτρεπτή τη φυσική παρουσία ενός εκπροσώπου από τα σωματεία που θα συμμετέχουν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News