Κουτεντάκης: «Θα κάνουμε προσπάθειες για τον κρητικό όμιλο»

Ποδόσφαιρο
Κουτεντάκης: «Θα κάνουμε προσπάθειες για τον κρητικό όμιλο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV κι έβγαλε ειδήσεις για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Η πανδημία πλήγωσε φέτος το τοπικό ποδόσφαιρο με τα πρωταθλήματα να ματαιώνονται οριστικά και μπαίνοντας παύλα η χρονιά χάθηκε οριστικά. Οι άνθρωποι που έχουν στις τύχες τους το τοπικό ποδόσφαιρο με την άμεση συνεργασία και σύμπνοια με τα σωματεία θα κληθούν στο άμεσο μέλλον να πάρουν αποφάσεις ώστε να του ξαναδώσουν ζωή και να υπάρξει ομαλή επιστροφή στα γήπεδα.

Ένας από τους πιο αρμόδιους παράγοντες που θα μπορούσε να μιλήσει για το τοπικό, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV και αναφέρθηκε στη ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων αλλά και στην επόμενη ημέρα. Στην κύρια τοποθέτησή του τόνισε τα εξής:

«Η ματαίωση των τοπικών πρωταθλημάτων είναι ένα γεγονός που μας στεναχωρεί. Μπαίνει μία παύλα, πηγαίνει μια χρονιά χαμένη. Τα σωματεία αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες και ιδιαίτερα οικονομικές και ευτυχώς που υπάρχει η στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης, τον κ. Αρναουτάκη και τον κ. Συριγωνάκη, τους οποίους ευχαριστούμε ως ΕΠΣΗ αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και προσωπικά.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη αποχή και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμών. Όλοι μας θέλαμε να τελειώσουν ομαλά οι κατηγορίες αλλά τώρα προέχει η υγεία και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με τις τηλεδιασκέψεις που έγιναν ακούσαμε τα σωματεία και ήταν και εκείνα ευχαριστημένα με την επικοινωνία μας. Δεν άκουσα κανένα σωματείο που ήθελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ομόφωνα ήταν υπέρ της διακοπής».

Αναφορικά με την επόμενη μέρα τόνισε τα εξής: «Μακάρι να έχει κοπάσει η πανδημία το Σεπτέμβριο, να έχει υγεία και να μπορούμε να διοργανώσουμε ομαλά τα πρωταθλήματα. Εμείς τώρα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της Γ’ Εθνικής για να δούμε αν υπάρξουν υποβιβασμοί ομάδων του Ηρακλείου και στη συνέχεια θα διαμορφώσουμε τις κατηγορίες. Το περσινό καλοκαίρι είχαμε προβλέψει και κάναμε μικρά πρωταθλήματα αλλά δυστυχώς δεν μας άφησε ο κορωνοϊός να τα ολοκληρώσουμε».

Ο κρητικός όμιλος

Ο κ. Κουτεντάκης αναφέρθηκε και στον κρητικό όμιλο της Γ’ Εθνικής, ένα στοίχημα που είχε αναλάβει ο ίδιος αλλά πλέον ο κρητικός όμιλος έχει… μεγάλο αντίπαλο τον κορωνοϊό για να συνεχίσει να υπάρχει: «Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής έχουν επιστρέψει στα γήπεδα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Τα τελευταία χρόνια κάναμε πολλές προσπάθειες μαζί με τον κ. Τζώρτζογλου για τον κρητικό όμιλο. Εγώ το ταξίδι Τυμπάκι-Αθήνα το είχα κάνει… Τυμπάκι-Μοίρες. Θέλαμε ο κρητικός όμιλος να υπάρχει για πάντα. Τώρα λόγω συνθηκών θα γίνουν πιο λίγοι οι όμιλοι στην Γ’ Εθνική, δηλαδή οι ομάδες της Κρήτης να πάνε με Αθήνα, Πειραιά, νησιά κλπ. Εμείς θα συνεχίσουμε με τον κ. Τζώρτζογλου τις επαφές για να διατηρηθεί ο κρητικός όμιλος και ήδη μιλάμε με τον κ. Ζαγοράκη και την ΕΠΟ».

Για τον Θ.Ζαγοράκη

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη νέα ΕΠΟ με Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία: «Εμείς ως ΕΠΣΗ τον είχαμε προτείνει από το 2012 για πρόεδρο κοινής αποδοχής, τον πιστεύουμε και τον στηρίξαμε δημόσια. Έχουμε καλή επικοινωνία μαζί του και θα πρέπει να τον αφήσουν να διοικήσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News