Τοπικό

ΕΠΣΗ: Επικρατεί η άποψη για διακοπή των πρωταθλημάτων

Σημαντικές τοποθετήσεις και πολλές απαντήσεις στην τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των σωματείων της ΕΠΣΗ για το μέλλον, όπως επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή σημαντική τηλεδιάσκεψη, με επικρατούσα την άποψη για διακοπή των πρωταθλημάτων. Η ενημέρωση της ΕΠΣΗ για την τηλεδιάσκεψη αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και η Επιτροπή Πρωταθλήματος συνομίλησαν σήμερα μέσω νέας τηλεδιάσκεψης με τα σωματεία απ’ όλες τις κατηγορίες ΕΠΣΗ, με την επικοινωνία να κρατά περίπου τρεις ώρες και να γίνονται σημαντικές ενημερώσεις, τοποθετήσεις και προτάσεις για την παρούσα κατάσταση και το μέλλον του τοπικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΣΗ εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Τζώρτζογλου, τον αντιπρόεδρο και πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. Γιώργο-Πλούταρχο Κουτεντάκη μαζί με τα στελέχη της Επιτροπής κ.κ. Γιώργο Φανουράκη και Μανόλη Μαθιουδάκη και ακόμα τους κ.κ. Βαγγέλη Πετούση, Δημήτρη Χρονάκη και Μιχάλη Μωραΐτη.

Στη διαδικασία συμμετείχαν περισσότερα από 30 σωματεία, με τους περισσότερους εκ των παραγόντων να παίρνουν το λόγο και να εκφράζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Για άλλη μια φορά η δύσκολη κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία στην κοινωνία και τον αθλητισμό κάνει επικρατούσα την άποψη για διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και όπως είπε ο κ. Τζώρτζογλου δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο φως στον ορίζοντα ότι θα υπάρξει επανεκκίνηση. Ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων, των αποφάσεων των λοιμωξιολόγων και των οδηγιών που θα δώσει η ΕΠΟ.

Επίσης από εκπροσώπους ομάδων με χαρακτήρα υποδομής, εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να στηριχτεί η πρόταση ώστε τα νέα παιδιά και οι Ακαδημίες να επιστρέψουν στα γήπεδα για προπονήσεις.

Αναλύθηκαν ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με το Μητρώο, την λειτουργία των σωματείων και την επικοινωνία με την ΕΠΣΗ, με την Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Πρωταθλήματος να επισημαίνουν ότι είναι πάντα δίπλα στα σωματεία σε οτιδήποτε χρειαστούν. Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης έλαβε και η δημιουργία του ενωσιακού γηπέδου της ΕΠΣΗ στην περιοχή του ΤΕΙ και οι ενέργειες που κάνει η αρμόδια επιτροπή.

Για άλλη μια φορά τα σωματεία είχαν την ευκαιρία για μια ποιοτική και ωφέλιμη συζήτηση με την ΕΠΣΗ, επικροτώντας την πρωτοβουλία για τη νέα τηλεδιάσκεψη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια