Αναγνωστόπουλος: «Η διάθεση για προσφορά είναι ο… σύμμαχος μας»

Ποδόσφαιρο
Αναγνωστόπουλος: «Η διάθεση για προσφορά είναι ο… σύμμαχος μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γενικός αρχηγός του Ανθεστίωνα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τραβάει τη δική του… ανηφόρα, με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Στον Ανθεστίωνα, ένας από τους νέους παράγοντες είναι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ομάδας, Μιχάλης Αναγνωστόπουλος (δεξιά στη φωτογραφία), που αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί διοικητικά.

Με το ρόλο του γενικού αρχηγού πλέον, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη στην ομάδα του Θραψανού, αλλά και στις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά: «Στις 20 Ιουνίου αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο.

Μάλλον το δυσκολότερο τα τελευταία χρόνια, βάσει της οικονομικής κατάστασης που βρισκόμαστε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς τα έσοδα κατά ένα μεγάλο βαθμό είναι μειωμένα.

Το ξέραμε, αλλά δεν διστάσαμε. Αντ' αυτού καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα 16μελες Δ.Σ., με νέα παιδιά στην πλειοψηφία χωρίς οικονομικό υπόβαθρο, αλλά με μεράκι και διάθεση για προσφορά.

Το όπλο μας? Η προσωπική δουλειά και η αφιέρωση του ελεύθερου χρόνου μας για την ομάδα.

Να σημειώσω εδώ ότι αυτό δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς κάποια από τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης, που συμμετέχουν μαζί μας στο διοικητικό σχήμα και μας καθοδηγούν με την εμπειρία τους.

Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο του Θραψανού να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια, στηρίζοντας και πάλι την ομάδα μας, σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους.

Επίσης, ζητώ από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας να αποτελέσει ένα καθοριστικό συμπαραστάτη, με τον θεσμικό του ρόλο, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Άλλωστε, παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις, που αφορούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και διαπιστώνουμε με θλίψη,  ότι ιστορικά σωματεία όπως ο Ζαρός, το Μεταξοχώρι και ο Δίας αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή στην Α1 ΕΠΣΗ.

Το μέλλον αρκετών σωματείων είναι δυσοίωνο, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στη διοικητική στελέχωση.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο το έχουμε ανάγκη όλοι, αλλά κυρίως τα νέα παιδιά, διότι είναι μια διέξοδος για την εξέλιξη και την ανάπτυξη τους σε όλα τα επίπεδα.

Καλώ λοιπόν την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου, να βοηθήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, μειώνοντας τα έξοδα με οποιονδήποτε τρόπο, ούτως ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει να ελπίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News