Τοπικό

Τοπικό: Αναβρασμός στο Μοχό για το γήπεδο

Έντονη δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση που έχει το σωματείο του Μοχού από το δήμο Χερσονήσου

Η διοίκηση του Μοχού έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τεράστια βήματα για την αναβάθμιση της ομάδας τόσο αγωνιστικά όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων αλλά φαίνεται ότι… παλεύει μόνη της.

Η τελευταία προσπάθεια για να αλλάξει τον τάπητα στο γήπεδο συναντά εμπόδια με την δημοτική Αρχή Χερσονήσου να αφήνει με έντονα παράπονα το σωματείο, με τους διοικούντες του Μοχού να βλέπουν ότι γίνονται έργα σε άλλα γειτονικά γήπεδα αλλά όχι στο δικό τους. Έτσι εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας τις προσπάθειες που έχουν γίνει για το γήπεδο Μοχού με έκδηλη την δυσαρέσκεια για την αντιμετώπιση από τον δήμο Χερσονήσου:

«Αγαπητοί φίλοι του Αθλητικού Συλλόγου Μοχού, η διοίκηση του σωματείου μας από το Σεπτέμβριο του 2017 προσπαθεί να βρει χρηματοδότηση για να αλλάξει τον πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο Μοχού.

Η περιφέρεια Κρήτης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μας για να χρηματοδοτήσει το έργο, αρκεί να έχει λάβει προηγουμένως άδεια το γήπεδο Μοχού, από το Δήμο Χερσονήσου, ως αθλητική εγκατάσταση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η πολεοδομική τακτοποίηση των κτιρίων του γηπέδου. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου αρνούνταν να την κάνει. Αυτή η εργασία έγινε από ιδιωτικό τεχνικό γραφείο, με δαπάνες ενός άλλου συλλόγου του χωριού μας. Παρ’ όλα αυτά η πολεοδομική τακτοποίηση δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα από τους μηχανικούς του Δήμου στο πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου, επειδή δεν υπάρχει μία μέτρηση με μηχάνημα λέιζερ που κοστίζει γύρω στα 1.300,00 ευρώ και ο Δήμος αρνείται να την πληρώσει.

Τα τελευταία χρόνια όλες οι δαπάνες που αφορούν στη συντήρηση του γηπέδου Μοχού, υδραυλικά, προβολείς, μονώσεις, χρωματισμοί, καθαριότητα κτλ. πραγματοποιούνται με δαπάνες του συλλόγου μας. Ακόμα και αυτή η περιβόητη απεντόμωση τον Οκτώβριο του 2019, παρ’ όλες τις συσκέψεις, την αλληλογραφία κτλ έγινε με πενιχρά μέσα με δαπάνες του σωματείου και όχι του Δήμου στον οποίο ανήκει το γήπεδο.  Σε όλα τα αιτήματά μας οι απαντήσεις του δήμου ήταν αρνητικές. Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε από ανώτερο αιρετό αξιωματούχο της Περιφέρειας Κρήτης ότι τα έργα στο γήπεδο Μαλίων γίνονται με δαπάνες του Δήμου Χερσονήσου. Χθες μάθαμε από τον κ. Μανόλη Διαμαντάκη, τον επικεφαλής δημοτικής παράταξης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη δυσαρέσκειά (!!!) του προς το Δήμο επειδή η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ακύρωσε την απόφασή του δημοτικού συμβουλίου για να χρηματοδοτήσει  την ανακατασκευή του γηπέδου Μαλίων.

Τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί από το Δήμο Χερσονήσου δεκάδες χιλιάδες ευρώ για τη συντήρηση των γηπέδων των Μαλίων και της Χερσονήσου και πολύ καλά γίνεται. Για το γήπεδο όμως του Μοχού ψίχουλα (εκτός από την αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων στην κερκίδα, από την προηγούμενη δημοτική ηγεσία). Η έγνοια και οι δαπάνες της συντήρησης του γηπέδου βαρύνουν το σωματείο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σεβόμενοι την αγανάκτηση των φιλάθλων μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα και τη βιωσιμότητα του συλλόγου μας.

            Με τιμή

Για το ΔΣ του ΑΣ Μοχού

    Λαδουκάκης Στυλιανός

           Πρόεδρος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια