Τοπικό

ΕΠΣΗ: Βράζουν με Αυγενάκη τα σωματεία του Ηρακλείου!

Η αγανάκτηση εκφράστηκε στην χθεσινή Γεν. Συνέλευση ενώ οι παράγοντες τονίζουν «δεν είμαστε σκουπίδια» με αφορμή την γελοιογραφία του Υφυπουργού με την σκούπα

Ποιος να το περίμενε ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ένα χρόνο μετά την εκλογή του, θα γνώριζε την οργή των σωματείων και των παραγόντων, πολλοί από τους οποίους μάλιστα τον είχαν στηρίξει στις εκλογές του 2019.

 

Κι όμως αυτό συνέβη στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ, όπου ο Υφυπουργός βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», με αφορμή το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και τις προϋποθέσεις του, έχοντας μάλιστα ήδη οδηγήσει σε παραίτηση πολλούς ερασιτέχνες παράγοντες!

Ουδείς ασφαλώς αρνήθηκε ότι το νοικοκύρεμα στα σωματεία είναι επιβεβλημένο, όμως η εποχή που ήρθε στην επιφάνεια το Μητρώο εν μέσω κορωνοϊού, οι αυστηρές και περίπλοκες προϋποθέσεις και οι πιεστικές προθεσμίες, έκαναν τους παράγοντες έξω φρενών, την ώρα βέβαια που εδώ και 15 χρόνια βρίσκονται στο έλεος του Θεού λόγω της ανύπαρκτης στήριξης από την Πολιτεία.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου όσο και τα μέλη του Δ.Σ., που έχουν εκφραστεί επίσημα για τις αμφιβολίες τους για το Μητρώο, έχοντας στείλει και επιστολή στην ΕΠΟ, κράτησαν μετριοπαθή στάση για το θέμα, σε αντίθεση με τα σωματεία που ήταν έξω φρενών.

«Δεν είμαστε σκουπίδια και νιώθουμε προσβεβλημένοι για την γελοιογραφία του Αυγενάκη με την σκούπα» είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΓΟΗ Γιάννης Ντελινταδάκης, ενώ ο πρόεδρος των Ασιτών Δημήτρης Μανουσάκης, που μάλιστα έχει παραιτηθεί λόγω του Μητρώου, τόνισε ότι θα έπρεπε ο Υφυπουργός να βρίσκεται εκεί για να ακούσει τετ-α-τετ τα παράπονα των σωματείων. Εντύπωση προκάλεσε και η τοποθέτηση του παράγοντα του Εργοτέλη κ. Μπροκαλάκη, που είπε τα εξής: «Αυτό που γίνεται με το Μητρώο είναι ουτοπικό. Εμείς σαν Εργοτέλη που έχουμε γραμματεία, τρεις λογιστές και τρεις δικηγόρους, ξεκινήσαμε την διαδικασία του Μητρώου λόγω του τμήματος μπάσκετ αρχές του χρόνου και ακόμα μαζεύουμε έγγραφα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δύσκολη». Επίσης, έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον πρόεδρο της ΑΕΚ κ. Μαστορίδη, τον εκπρόσωπο του Εθνικού κ. Ζερβού, όπως εκφράστηκαν και άλλοι παράγοντες κατά του Μητρώου, δημιουργώντας τεταμένο κλίμα εις βάρος Αυγενάκη.

Από την πλευρά του ο Νίκος Τζώρτζογλου ξεκαθάρισε ότι τα σωματεία θα πρέπει να κάνουν τις διαδικασίες προκειμένου να επωφεληθούν από τυχόν επιχορηγήσεις της ΓΓΑ στο μέλλον αλλά ήταν κατηγορηματικός ότι ανεξάρτητα από αυτό, η συμμετοχή των σωματείων στα πρωταθλήματα δεν επηρεάζεται, καθώς είναι κάτι που το καθορίζουν αποκλειστικά οι κανονισμοί της ΕΠΟ και της ΕΠΣΗ.

«Να αποσυρθεί η γελοιογραφία»

Ο πρόεδρος της Γαρίπας Χρήστος Βασιλάκης πήρε επίσης θέση μέσω διαδικτυακής ανάρτησης, ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα η γελοιογραφία με την σκούπα γιατί είναι προσβλητική. Ο έμπειρος παράγοντας έγραψε: «Γελάει και η σκούπα! Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, αφού τα κατάφερε.. περίφημα... στην Super League και το Μπάσκετ λύνοντας όλα τα προβλήματα ...αφού τον άδειασε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη σύσκεψη της UEFA και αφού υπέπεσε από κυβίστηση σε κυβίστηση αναφορικά με τον επαγγελματικό αθλητισμό, θέλει να καθαρίσει και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό (όπως αναφέρεται στη γελοιογραφία).


Συμφωνούμε όλοι με τη νομιμότητα και με το Μητρώο Ερασιτεχνικών Σωματείων που ετοιμάζει η ΓΓΑ (η ομάδα μου είναι από τις πρώτες που ξεκίνησε τις διαδικασίες)
Όμως ακόμα και αν υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις σε κάποιες ομοσπονδίες που χρίζουν κάποιου ελέγχου είναι εντελώς ατυχές οι χιλιάδες παράγοντες που στηρίζουν τον ερασιτεχνικό και κατ’επέκτασιν τον επαγγελματικό αθλητισμό, να έχουν την ίδια αντιμετώπιση στην παραπάνω γελοιογραφία!

Εγώ προσωπικά που από 25ετίας υπηρετώ την ομάδα του χωριού μου, τον Αθλητικό Όμιλο Γαρίπας και συνεισφέρω οικονομικά από το υστέρημα μου και από τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου για να διατηρηθεί ένας πυλώνας αθλητισμού και πολιτισμού στον τόπο μου, αδυνατώ να δεχτώ ότι η παραπάνω γελοιογραφία αναφέρεται στο πρόσωπο μου, και των συναδέλφων μου και ο όχλος-χειροκροτητές να τον επευφημούν με εκφράσεις όπως «καθάρισε την κόπρο» και άλλα σχετικά.. Προτείνω να κατέβει η προσβλητική γελοιογραφία από τον λογαριασμό στο Facebook του Υφυπουργού. Δεν είμαστε σκουπίδια όλοι…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια