Γενική Συνέλευση ΕΠΣΗ: Αγωνιούν τα σωματεία για την επόμενη μέρα

Ποδόσφαιρο
Γενική Συνέλευση ΕΠΣΗ: Αγωνιούν τα σωματεία για την επόμενη μέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομικό και Μητρώο τα πιο καυτά ζητήματα

Η αγωνία των σωματείων αναδείχθηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗ, που έγινε στο γήπεδο του ΠΟΑ εν μέσω των νέων συνθηκών που έχει φέρει η πανδημία του κορωνοϊού (αποστάσεις κτλ).

Η δυναμική συμμετοχή των ομάδων, καθώς περίπου 50 έδωσαν το παρών, έφερε στο προσκήνιο τα μεγάλα ερωτηματικά για το οικονομικό και το Μητρώο να είναι τα πιο καυτά ζητήματα που τέθηκαν στην διαδικασία.

Μια διαδικασία που ξεκίνησε με μια συμβολική κίνηση από πλευράς ΕΠΣΗ καθώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τις οδυνηρές απώλειες για τον ηρακλειώτικο αθλητισμό των Δημήτρη Παπαδόπουλου, Γιώργου Κουκουλάκη και Γιάννη Βασιλάκη.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου προχώρησε στον διοικητικό απολογισμό και στάθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν και για την Ένωση σε οικονομικό επίπεδο, ευχαριστώντας τους μεγάλους χορηγούς (Παπαδάκη-Ζηδιανάκη) όπως και την Περιφέρεια Κρήτης για την έμπρακτη στήριξη. Αναφέρθηκε επίσης στο Παιδικό Πρωτάθλημα και στις Μικτές που συνεχίζουν να ξεχωρίζουν σε πανελλήνιο επίπεδο. Για τη διαιτησία τόνισε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά από την Επιτροπή αλλά οι αποχωρήσεις σημαντικών διαιτητών έχουν φέρει κάποια προβλήματα.

Επίσης αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στην UEFA, όπου το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο έχει αποκτήσει φωνή αλλά και στις προτάσεις που έχουν γίνει στον Υφυπουργό Αθλητισμού για το Ινστιτούτο Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το χορηγικό πρότζεκτ για τα σωματεία.

Ο διοικητικός απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα, όπως έγινε και με τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό, μετά από διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από σωματεία και δόθηκαν λεπτομερώς. «Είναι σημαντικό που για 18η χρονιά στην προεδρία της ΕΠΣΗ ο απολογισμός περνάει ομόφωνα» τόνισε ο Νίκος Τζώρτζογλου, ενώ ευχαρίστησε και τον ΠΟΑ για την παραχώρηση του γηπέδου.

Αγωνία από τα σωματεία

Τα σωματεία εξέφρασαν την αγωνία τους για το οικονομικό που γίνεται σοβαρότερο λόγω του κορωνοϊού, αλλά κυρίως για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Παρότι ουδείς αντιτίθεται στην ουσία του Μητρώου και ότι μπορεί να νοικοκυρέψει τα σωματεία, άπαντες ήταν προβληματισμένοι για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται, τις πιεστικές προθεσμίες αλλά και την εποχή που βγήκε στην επιφάνεια. Άλλωστε λόγω του κορωνοϊού ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αντιμετωπίζει σοβαρό ζήτημα επιβίωσης.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου ξεκαθάρισε ότι τα σωματεία πρέπει να κάνουν τις ενέργειες για εγγραφή στο Μητρώο, προκειμένου να λάβουν τυχόν επιχορηγήσεις στο μέλλον, όμως ανεξάρτητα από αυτό, δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα κι αυτό είναι κάτι που καθορίζεται από την ΕΠΟ και την ΕΠΣΗ. Ο κ. Τζώρτζογλου θα μεταφέρει τις προτάσεις των σωματείων και στην προσεχή Γεν. Συνέλευση της ΕΠΟ.

Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως η αναδιάρθρωση, όπου υπήρξε γενική άποψη ότι σωστά έγινε, για τα άστεγα σωματεία και τις ενέργειες για την δημιουργία ενωσιακού γηπέδου στην περιοχή των ΤΕΙ, για το πρωτάθλημα υποδομής στην Γ’ ΕΠΣΗ κ.α.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News