Επίσημο: Πρωταθλήτρια Λασιθίου η ΑΕ Νεάπολης

Ποδόσφαιρο
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Λασιθίου η ΑΕ Νεάπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ ξεκαθάρισε τα πράγματα στο Λασίθι με την ΑΕΝ να παίρνει τον τίτλο και την Αναγέννηση δευτεραθλήτρια

Έληξε το… σίριαλ στο Λασίθι, με την νομική υπηρεσία της ΕΠΟ να ανακηρύσσει και επίσημα πρωταθλήτρια την Νεάπολη, που επιστρέφει θριαμβευτικά στην Γ' Εθνική,, η Αναγέννηση Ιεράπετρας είναι δευτεραθλήτρια και παίρνει και εκείνη το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική ενώ στην 3η θέση μένει η Νίκη Σητείας.

Ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα στην βαθμολογία που υπήρχε κατά την διακοπή των πρωταθλημάτων. Θυμίζουμε ότι η ΕΠ,Σ Λασιθίου είχε ζητήσει την ετυμηγορία της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, καθώς στην κορυφή υπήρχε ισοβαθμία Νεάπολης και Αναγέννησης, με την Αναγέννηση όμως να έχει έναν αγώνα λιγότερο. Η ΕΠΣΛ έθεσε όλα τα δεδομένα και τα αποτελέσματα των μεταξύ τους αγώνων στην ΕΠΟ και σήμερα το πρωί ήρθε η έγγραφη απάντηση από τους νομικούς της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να γίνουν νέοι αγώνες και παρότι υπολείπεται μία αγωνιστική για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αυτό το αίτημα δεν μπορεί να γίνει δεκτό. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ αποφάσισε την επικύρωση των βαθμολογιών, σε περίπτωση ισοβαθμιών θα τηρηθεί ο ΚΑΠ, ο οποίος ωστόσο δεν προβλέπει τι γίνεται σε ισοβαθμία με λιγότερους αγώνες.

Έτσι, από την στιγμή που στην παρούσα ισοβαθμία η Νεάπολη υπερτερεί της Αναγέννησης, έχοντας συγκεντρώσει στα μεταξύ τους παιχνίδια 4 βαθμούς έναντι 1 της ομάδας της Ιεράπετρας, η ΑΕΝ ανακηρύσσεται και επίσημα πρωταθλήτρια Λασιθίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News