ΕΠΣΗ: Συνεδριάζει και πάει φουλ για αναδιάρθρωση!

Ποδόσφαιρο
ΕΠΣΗ: Συνεδριάζει και πάει φουλ για αναδιάρθρωση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΠΣΗ έχει σήμερα το πρώτο συμβούλιο μετά την καραντίνα του κορωνοϊού και βάζει στο τραπέζι όλα τα φλέγοντα ζητήματα

Την πρώτη της συνεδρίαση μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Ο Νίκος Τζώρτζογλου και οι συνεργάτες του βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με δεδομένη την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και στο τραπέζι της συζήτησης θα μπουν όλα τα φλέγοντα ζητήματα.

Σύμφωνα με τις επίσημες αποφάσεις της ΕΠΟ που κοινοποιήθηκαν στην ΕΠΣΗ και σε όλες τις Ενώσεις της χώρας τις προηγούμενες ημέρες, θα πρέπει να επικυρωθούν οι βαθμολογίες των τοπικών διοργανώσεων όπως ίσχυαν μέχρι την ημερομηνία της διακοπής. Έτσι θα ανακηρυχθούν και τυπικά οι πρωταθλητές, με την πρωταθλήτρια της Α1 ΕΠΣΗ Δαμάστα να ανέρχεται στην Γ’ Εθνική, κάτι που είναι δεδομένο ότι θα συμβεί και με τον δευτεραθλητή Αλμυρό.

Από εκεί και πέρα το μπαλάκι από την ΕΠΟ πάει στις Ενώσεις που καλούνται να προχωρήσουν σε αναδιαρθρώσεις σχετικά με τους υποβιβασμούς και τους προβιβασμούς σε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει προτάσεις και πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα, με την αναδιάρθρωση να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΠΣΗ. Ωστόσο δύσκολα θα παρθεί σήμερα κάποια οριστική απόφαση και αναμένεται να ζυγιστούν λεπτομερώς όλα τα δεδομένα, ώστε μέχρι τέλος Μαΐου να έχει καθοριστεί η μορφή των νέων πρωταθλημάτων.

Το Κύπελλο ΕΠΣΗ

Επίσης σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠΟ θα αναδειχτεί μέσω κλήρωσης ο Κυπελλούχος, που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣΗ στο Κύπελλο Ελλάδας την επόμενη χρονιά. Η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα θα γίνει κλήρωση για την ημιτελική φάση (ΠΑΝΟΜ-Γιούχτας) και η ομάδα που θα προκύψει θα μπει σε νέα κλήρωση με τον ΠΟΑ, που είχε προκριθεί στον τελικό, για να βγει ο Κυπελλούχος. Σήμερα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία που η ΕΠΣΗ θα προχωρήσει στην κλήρωση, παρουσία των σωματείων.

Το οικονομικό

Ένα κομμάτι που απασχολεί ιδιαίτερα την ΕΠΣΗ και τα σωματεία είναι το οικονομικό, το οποίο πιθανότατα θα συζητηθεί σήμερα, προκειμένου να γίνουν προτάσεις για το πως θα ξεπεραστεί αυτός ο σκόπελος και οι παράγοντες να μπορούν να πάρουν κάποιες οικονομικές ανάσες….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News