Τοπικό

Αετός Ανωγείων: «Όλοι μαζί για ένα κόσμο χωρίς ένοπλη βία»

Ηχηρό μήνυμα από το καμάρι των Ανωγείων, το σωματείο του Αετού, εναντίον της «κατάρας» της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας

Άπαντες παραμένουν συγκλονισμένοι από το διπλό φονικό στα Ανώγεια και παράλληλα πληθαίνουν οι φωνές από τους φορείς για να σταματήσει η ένοπλη βία.

Το μήνυμα από το σωματείο του Αετού Ανωγείων, της ομάδας που είναι καμάρι για τα Ανώγεια, είναι ηχηρό και είναι ένα μήνυμα για να σταματήσει αυτή η κατάρα για τον τόπο, η παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Ο Αετός καλεί σε συστράτευση κατά των όπλων και ζητά βαρύτερες ποινές αλλά και πιο δυναμική αστυνόμευση στα Ανώγεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των Ανωγείων, ο Αθλητικός Όμιλος Αετός, συγκλονισμένος από τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Σαββάτου 2 Μαΐου, αισθάνεται πρώτα από όλα την ανάγκη να εκφράσει τα θερμότερα και πιο ειλικρινή συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων συγχωριανών μας, Γεωργίου Ξυλούρη και Λευτέρη Καλομοίρη.

Ένα περιστατικό που συγκλόνισε ολόκληρη την οικογένεια της ομάδας μας, την διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μας, που κλονίζει ολόκληρη την Ανωγειανή κοινωνία, αλλά δεν την οδηγεί στην κατάρρευση καθώς τα Ανώγεια στηρίζονταν και θα στηρίζονται πάντα σε πολύ στέρεες βάσεις, τόσο στα εύκολα, αλλά ακόμα περισσότερο στα δύσκολα.

Τα Ανώγεια σε όλη τη διάρκεια της μακραίωνης ιστορίας τους, έμαθαν να επιβιώνουν στα δύσκολα. Στις κακοτράχαλες πέτρες οι κάτοικοι έκτισαν τα σπίτια τους, τα είδαν τόσες φορές να καταστρέφονται αλλά τα ανοικοδόμησαν μέσα από τις στάχτες τους. Μέσα από τη σημερινή “στάχτη” της θλίψης, της οδύνης και του σπαραγμού, τα Ανώγεια μπορούν να κάνουν τη δική τους επανεκκίνηση και να οδηγήσουν το χωριό στο φως, μακριά από την παράνομη οπλοκατοχή, την οπλοχρησία και την ανοησία του να χρησιμοποιεί κάποιος ένα όπλο εναντίον ενός άλλου ανθρώπου, και να αποτελέσουν το έναυσμα ώστε αυτό το φρικτό “έθιμο” για κάποιους, κατάρα για εμάς, να σταματήσει σε ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και στην ευρύτερη επικράτεια της Ελλάδας, που θρηνεί συχνά θύματα συμπλοκών, είτε άσκοπων πυροβολισμών.

Είμαστε στο πλευρό όλων των φορέων των Ανωγείων, που ζητούν αυτές τις μέρες να ανοίξει μια συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο μεγάλο αυτό πρόβλημα που ταλανίζει και τα Ανώγεια. Θεωρούμε όμως ότι η οριστική λύση δεν πρόκειται να δοθεί από ημερίδες για την παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, αλλά μόνο με την ισχυρή πολιτική βούληση που θα τερματίσει η θα μειώσει το πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να “σφυρίξει” την έναρξη μιας αναμέτρησης όλων μας ενάντια στα όπλα. Σε αυτή την αναμέτρηση ο Αετός θα δώσει το παρόν! Θα έχουμε συμπαίκτες και ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Με τη σκέψη στη νεολαία μας, που βρίσκει διεξόδους στο ποδόσφαιρο, στο σκάκι, στην γνώση, μένοντας μακριά από θανατηφόρα “παιχνίδια” που στο τέλος ο μόνος τους νικητής είναι το πένθος και η απώλεια.

Με βαρύτερες ποινές σε περιπτώσεις παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, με δυναμικές παρεμβάσεις της Αστυνομίας στο παράνομο εμπόριο όπλων, αλλά και με τη δημιουργία επιτέλους ενός πλήρους αστυνομικού τμήματος στο χωριό μας που τόσο έχει λείψει τα τελευταία 15 χρόνια, μπορεί να δοθεί το σφύριγμα αυτής της αναμέτρησης. Στη συνέχεια του αγώνα, με μπροστάρηδες τη συντριπτική πλειοψηφία του τόπου μας που δεν είναι υπέρμαχοι αυτής της κατάρας, για τους λίγους “εθίμου”, μπορούμε να πάρουμε μαζί μας σε ένα κοινό αγώνα, τον ορεινό Μυλοπόταμο, την Κρήτη, την Ελλάδα ολόκληρη, σε ένα κόσμο χωρίς την ένοπλη βια.

Ο Μανόλης Στρατάκης το 2017,ο Λευτέρης Καλομοίρης και Γιώργος Ξυλούρης το 2020, έπεσαν θύματα αυτής της παράνοιας, ενώ ο Ανάστος το 2006 γλίτωσε ως από θαύμα από σφαίρα που δέχτηκε και “αναστήθηκε” εκείνο το Μεγάλο Σάββατο πριν 14 χρόνια.

Ας δώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μας για την εξάλειψη αυτού του θλιβερού φαινομένου, ώστε να οδηγήσουμε τα Ανώγεια, την Κρήτη και την Ελλάδα μας στην δικιά της “Ανάσταση” χωρίς άλλα αθώα θύματα.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει τους νεκρούς μας.”

Το Δ.Σ του Α.Ο Αετός Ανωγείων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια