Ανθεστίων: «Οι κόκκινες κάρτες δεν είναι… αδέσποτες σφαίρες»

Ποδόσφαιρο
Ανθεστίων: «Οι κόκκινες κάρτες δεν είναι… αδέσποτες σφαίρες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομάδα του Θραψανού διαμαρτύρεται για την αποβολή του προπονητή της Μάριου Σηφάκη στον αγώνα με την Τριτωνία

Άναψε… φωτιές στο Θραψανό η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο προπονητής της ομάδας Μάριος Σηφάκης στο Αστρίτσι από τον διαιτητή Φώτη Παπαδάκη. Ο Ανθεστίων εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα έντονα παράπονα για αυτή την απόφαση του διαιτητή, αναφέροντας ότι είναι σοβαρό σφάλμα αφού ουδέποτε ο κ. Σηφάκης προχώρησε σε εξύβριση.

Μάλιστα, ζητούν από τον κ. Παπαδάκη να προχωρήσει στα δέοντα για την αποκατάσταση του λάθους του και εφόσον χρειαστεί ως διοίκηση θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες θεσμικές ενέργειες.

Η ανακοίνωση του σωματείου του Θραψανού αναλυτικά:

«Η διοίκηση του Α.Ο. Ανθεστίων βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση, να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν το διαιτητή ενός αγώνα. Διαχρονικά αποφεύγουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις για τους διαιτητές, που είναι και αυτοί μέρος του παιχνιδιού που λέγεται ποδόσφαιρο. Ένα παιχνίδι λαθών και είναι φυσιολογικό να γίνονται από όλους. Ποδοσφαιριστές, προπονητές και διαιτητές. Ουδέποτε ασχοληθήκαμε με αποφάσεις και σφυρίγματα διαιτητών, είτε αδίκησαν, είτε ευνόησαν την ομάδα μας. 

Σε θέματα ηθικής όμως είμαστε αμετακίνητοι και δυστυχώς στον αγώνα που έγινε στο γήπεδο του Αστριτσίου, ανάμεσα στην Τριτωνία και την ομάδα μας, υπήρξε μια απόφαση του διαιτητή κ. Φώτη Παπαδάκη, που ξεπερνά κάθε λογική.

Φυσικά δεν αναφερόμαστε στην ικανότητα ή όχι του εν λόγω διαιτητή, καθώς αυτά κρίνονται από τους αρμόδιους της Διαιτησίας του Ηρακλείου και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την αξιολόγηση του ίδιου και των συναδέλφων του.

Αναφερόμαστε στην αποβολή του προπονητή μας, Μάριου Σηφάκη, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, κ. Παπαδάκη, που επικαλέστηκε εξύβριση για την απόφαση.

Προφανώς ο ρέφερι της αναμέτρησης θα πρέπει να ήταν πολύ σίγουρος, ότι η εξύβριση προήλθε από τον προπονητή μας και όχι από την κερκίδα. Δυστυχώς υπέπεσε σε ένα πολύ σοβαρό σφάλμα, για το οποίο υπάρχει η μαρτυρία και των ανθρώπων της γηπεδούχου ομάδας.

Καλούμε τον κ. Παπαδάκη, αν δεν είναι βέβαιος για όσα συνέβησαν, να προχωρήσει στα δέοντα για την αποκατάσταση του Μάριου Σηφάκη, που ουδέποτε στο παρελθόν έχει απασχολήσει για τέτοιου είδους φαινόμενα.

Επειδή ακριβώς πλήττεται το ήθος και το προφίλ ενός ανθρώπου, που υπηρετεί το ποδόσφαιρο, θα πρέπει ο κ. Παπαδάκης να γνωρίζει ότι οι κόκκινες κάρτες δεν είναι… αδέσποτες σφαίρες.

Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε και οι αρμόδιες αρχές να εξετάσουν το θέμα, αφού ως διοίκηση θα προβούμε θεσμικά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News