Μεταγραφή "βόμβα" η Δαμάστα με Ανέστη Αναστασιάδη

Ποδόσφαιρο
Μεταγραφή "βόμβα" η Δαμάστα με Ανέστη Αναστασιάδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Super League και τη Λαμία είπε το "ναι" στον Αντώνη Παπαδάκη για να αγωνιστεί στην Α1 ΕΠΣΗ με τη φανέλα της Δαμάστας

Το τοπικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει φέτος επίπεδο και αυτό το επιβεβαιώνει σε απόλυτο βαθμό η κίνηση της Δαμάστας να βάλει στο ρόστερ της έναν ποδοσφαιριστή με τεράστια καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που μέχρι πριν λίγους μήνες έπαιζε στη Super League, φορώντας μάλιστα το περιβραχιόνιο της Λαμίας!

Ο λόγος για τον Ανέστη Αναστασιάδη, τον πολύπειρο αμυντικό ο οποίος μετά από 410 συμμετοχές στις επαγγελματικές διοργανώσεις Super League, Football League και Κύπελλο Ελλάδας, θα κοσμεί πλέον την ομάδα της Δαμάστας και το τοπικό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ!

Ο πρόεδρος του σωματείου Αντώνης Παπαδάκης ήταν αποφασισμένος να κάνει μια ιστορική μεταγραφή για την ομάδα του και την βρήκε στο πρόσωπο του 36χρονου αμυντικού.

Η ανακοίνωση της Δαμάστας αναφέρει:

«Έγραψε ιστορία σήμερα ο Αθλητικός Όμιλος Δαμάστας καθώς στο δυναμικό της ομάδας ανήκει και επίσημα ο Ανέστης Αναστασιάδης! Ο 36χρονος πολύπειρος κεντρικός αμυντικός μέχρι πριν λίγους μήνες αγωνιζόταν σε επίπεδο Super League, ήταν μάλιστα αρχηγός της Λαμίας και πλέον θα κοσμεί με την παρουσία του την Δαμάστα και το ηρακλειώτικο ποδόσφαιρο!

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με τεράστιο βιογραφικό σε επίπεδο Super League ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τις δύο φορές τα τελευταία χρόνια που αγωνίστηκε σε επίπεδο Football League πανηγύρισε ιστορικές ανόδους στην Super League, με την Καλλονή το 2013 και την Λαμία το 2017.

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Έλληνες αμυντικούς σε συμμετοχές στις επαγγελματικές διοργανώσεις με 410 σε Super League – Football League και Κύπελλο Ελλάδας ενώ έχει σημειώσει 13 γκολ.

Το βιογραφικό του Αναστασιάδη

Ο Ανέστης Αναστασιάδης γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1983 στην Πτολεμαΐδα. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στον Ηρακλή Πτολεμαΐδας και από εκεί έκανε το βήμα προς το… όνειρο καθώς το 2000 πήγε στη Βαρκελώνη και για δύο χρόνια ήταν μέλος του έμψυχου δυναμικού της Μπαρτσελόνα Β’!

Το 2002 επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του ΟΦΗ όπου αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική για πρώτη φορά στην καριέρα του μέχρι το 2006.

Μάλιστα ήταν στην βασική 11άδα του ΟΦΗ στον αλησμόνητο «τελικό» σωτηρίας με τον Λεβαδειακό στο κατάμεστο Παγκρήτιο. Συνολικά με τον ΟΦΗ αγωνίστηκε σε 47 παιχνίδια πρωταθλήματος στην Α’ Εθνική. Το καλοκαίρι του 2006 αποχώρησε από την Κρήτη με προορισμό ένα άλλο νησί για να φορέσει τη φανέλα της Κέρκυρας (2006-07).

Τα επόμενα χρόνια αγωνίστηκε σε Εθνικό Αστέρα (2007-08), Ιωνικό Νίκαιας (2008-09) και το καλοκαίρι του 2009 πήγε στο Αγρίνιο για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού, όπου συνέχισε να αγωνίζεται σε επίπεδο Super League, όντας ένας από τους καταξιωμένους κεντρικούς αμυντικούς της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στο Αγρίνιο έμεινε ως το 2012 όπου πήγε στην Καλλονή και παίζοντας στην Football League αποτέλεσε βασικό στέλεχος στην άνοδο της ομάδας της Μυτιλήνης το 2013 για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League. Στην Καλλονή παρέμεινε τέσσερα χρόνια συνολικά, ως το καλοκαίρι του 2016. Μάλιστα, με την Καλλονή είχε και την πιο αποδοτική τετραετία της καριέρας του με 110 συμμετοχές σε Super League-Football League και 7 γκολ.

Εκείνη τη χρονιά αποδέχτηκε την πρόταση της Λαμίας για το πρωτάθλημα της Football League και ήταν και πάλι εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε η ομάδα ένα χρόνο αργότερα, το 2013, να πανηγυρίσει την παρθενική της συμμετοχή στην Super League.

Μάλιστα φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, παραμένοντας στη Λαμία ως το φετινό καλοκαίρι. Συνολικά την τελευταία τριετία στη Λαμία ο 36χρονος αμυντικός μέτρησε 72 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δύο γκολ. 

*Η συμφωνία του ΑΟ Δαμάστας με τον Ανέστη Αναστασιάδη επισημοποιήθηκε σήμερα στην οικία του προέδρου κ. Αντώνη Παπαδάκη στην Χερσόνησο. Στη φωτογραφία ο Ανέστης Αναστασιάδης με τον Τεχνικό Διευθυντή της Δαμάστας κ. Γιάννη Νικηφόρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News