Όλα τα σενάρια για το φινάλε της Α1 ΕΠΣΗ

Ποδόσφαιρο
Όλα τα σενάρια για το φινάλε της Α1 ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ανάλυση της τελευταίας αγωνιστικής και οι πιθανότητες κάθε ομάδας στο… θρίλερ για τον τίτλο

Η 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 ΕΠΣΗ θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαϊου στις 18:00 και όλα είναι ανοιχτά προκειμένου να αναδειχτεί ο πρωταθλητής σε αυτό το θρίλερ που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλείου.

Τα σημερινά αποτελέσματα (νίκες Πόρου και ΠΑΟΚ) φέρνουν και τους τέσσερις διεκδικητές να πηγαίνουν με ελπίδες τίτλου στην τελευταία αγωνιστική, ενώ συναρπάζει το γεγονός της τριπλής ισοβαθμίας στους 10 βαθμούς μεταξύ Αλμυρού, Πόρου και Ζαρού.

Το neakriti.gr αναλύει την τελευταία αγωνιστική και τα σενάρια που υπάρχουν για τα παιχνίδια Αλμυρός-Πόρος και Ζαρός-ΠΑΟΚ. Μια πρώτη ανάγνωση της βαθμολογίας θέλει το νικητή από το Αλμυρός-Πόρος να στέφεται πρωταθλητής, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο άλλο ματς. Επίσης, από το Ζαρός-ΠΑΟΚ μπορεί να υπάρξει πρωταθλητής εφόσον υπάρξει νικητής και το παιχνίδι στο Γάζι λήξει ισόπαλο…

Η τριπλή ισοβαθμία

Εκείνο που απασχολεί ιδιαίτερα είναι τι γίνεται σε πιθανή ισοβαθμία στους 11 βαθμούς, εφόσον λήξουν ισόπαλα και τα δύο παιχνίδια στο φινάλε:

1) Ο Αλμυρός έχει +8 βαθμούς (δύο νίκες με Ζαρό και δύο ισοπαλίες με Πόρο)

2) Ο Πόρος έχει +6 βαθμούς (δύο ισοπαλίες με Αλμυρό και μία νίκη-μία ισοπαλία με Ζαρό)

3) Ο Ζαρός θα έχει +1 βαθμό (μία ισοπαλία-μία ήττα με Πόρο, δύο ήττες από Αλμυρό).

Άρα στην τριπλή ισοβαθμία το πρωτάθλημα το παίρνει ο Αλμυρός.

Τι θέλει κάθε ομάδα για τον τίτλο

Ζαρός: Βγαίνει πρωταθλητής με νίκη επί του ΠΑΟΚ και ισοπαλία στο Αλμυρός-Πόρος.

ΠΑΟΚ: Βγαίνει πρωταθλητής με νίκη επί του Ζαρού και ισοπαλία στο Αλμυρός-Πόρος

Αλμυρός: Βγαίνει πρωταθλητής με νίκη επί του Πόρου, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι. Επίσης είναι η μοναδική ομάδα που ευνοείται με ισοπαλία, αρκεί να υπάρξει ισοπαλία και στο Ζαρός-ΠΑΟΚ, καθώς σε τριπλή ισοπαλία στους 11β. με Ζαρό και Πόρο, ο Αλμυρός έχει το πλεονέκτημα της κορυφής!

Πόρος: Βγαίνει πρωταθλητής με νίκη επί του Αλμυρού, ανεξάρτητα του τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι, καθώς αν κερδίσει ο Ζαρός και υπάρξει μεταξύ τους ισοβαθμία στους 13β., το πλεονέκτημα το έχει ο Πόρος με μία νίκη και μία ισοπαλία. Επίσης, ο Πόρος δεν ευνοείται με ισοπαλία καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας και στο άλλο ματς, η ομάδα που έχει το πλεονέκτημα είναι ο Αλμυρός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News