Ο τελικός-γιορτή της Κρήτης σήμερα (19:00) από την Κρήτη ΤV

Ποδόσφαιρο
Ο τελικός-γιορτή της Κρήτης σήμερα (19:00) από την Κρήτη ΤV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Μικτές Νέων Ηρακλείου και Χανίων αναμετρώνται στο Πανθεσσαλικό του Βόλου για το τρόπαιο του πρωταθλητή

Το κρητικό ποδόσφαιρο βάζει σήμερα τα... γιορτινά του. Ο τελικός του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων είναι υπόθεση του νησιού, αφού οι Μικτές ομάδες Νέων της ΕΠΣ Ηρακλείου και της ΕΠΣ Χανίων θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Ο αγώνας-γιορτή για το ποδόσφαιρο της Κρήτης διεξάγεται σήμερα, στις 7 το βράδυ, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου και θα μεταδοθεί απευθείας από την "ΚΡΗΤΗ TV".

Το κλίμα ενότητας έχει αναδειχτεί κατά την κοινή παρουσία των αποστολών στη θεσσαλική πόλη, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στις δύο Ενώσεις.

Νικητής είναι ήδη το κρητικό ποδόσφαιρο, ενώ οι ταλαντούχοι παίκτες των δύο ομάδων είναι έτοιμοι για έναν σπουδαίο αγώνα. Χθες μάλιστα, αμφότερες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και βρέθηκαν μαζί για κάποια λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Ηράκλειο και Χανιά έφτασαν στον τελικό, αποκλείοντας στους ημιτελικούς της περασμένης Τετάρτης Σέρρες και Αχαΐα, αντίστοιχα. Μάλιστα, και τα δύο παιχνίδια κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο ενωσιακός τεχνικός του Ηρακλείου, Γιάννης Χατζησεβαστός, τόνισε για τον σημερινό τελικό: «Είμαστε για τρίτη φορά στον τελικό. Είμαστε πιο αποφασισμένοι από κάθε άλλη φορά και υπάρχει αισιοδοξία. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όμως με τα λόγια δεν είναι τόσο εύκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, μας αρέσει που είναι μια ομάδα της Κρήτης. Για μας από την αρχή της σεζόν στόχος ήταν να φτάσουμε στο τρόπαιο».

Από την πλευρά του, ο προπονητής των Νέων των Χανίων, Γιώργος Ριτζάκης, υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πορεία της ομάδας τη φετινή χρονιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που αντίπαλος είναι το Ηράκλειο και έτσι, όποιος είναι πρωταθλητής, θα πάει το Κύπελλο στο νησί μας. Επομένως σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε, η στεναχώρια μας θα είναι μικρότερη, αφού θα το πάρουν τα παιδιά, που είναι φίλοι μας. Από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε έναν τελικό, θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο με όλες μας τις δυνάμεις».

Τέλος, στο κλίμα ενότητας που υπάρχει αναφέρθηκε ο β' αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Μιχάλης Κουλιεράκης: «Είμαστε πολύ περήφανοι σαν νομός, αλλά και σαν Κρήτη, γιατί είναι μεγάλη τιμή να είναι δύο ομάδες από το νησί στον τελικό. Δείχνει την ποιότητα των παιδιών και ότι κάτι καλό γίνεται. Εύχομαι να το πάρει ο καλύτερος. Έτσι κι αλλιώς, είμαστε περήφανοι για όλα τα παιδιά της Κρήτης και το αξίζουν και οι δύο ομάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News