Τοπικό

Γόρτυς: Δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί σήμερα στον Κρουσώνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας...

Mε ανακοίνωσή της η ομάδα της Γόρτυνας κάνει γνωστό πως δε θα κατέβει να αγωνιστεί σήμερα στον Κρουσώνα.

Θυμίζουμε πως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ είχε πάρει την απόφαση να συνεχιστεί το παιχνίδι από το δεύτερο μέρος και μετά...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γόρτυνας:

"Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣΗ για το περιβόητο ματς Π.Α.Ο.Κ. - Γόρτυς αποτελεί ένα μνημείο εξωραϊσμού και δικαιολόγησης πράξεων βίας, που βάζουν σε κίνδυνο το ύψιστο αγαθό της υγείας αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων και οι οποίες καμιά θέση δεν πρέπει να έχουν στο ποδόσφαιρό μας αλλά θα πρέπει και να καταδικάζονται απερίφραστα και χωρίς σκοπιμότητες απ' όλους. Εξωθεί δε πολλούς "υγιείς φιλάθλους" να προβούν σε ανάλογες πράξεις, αφού ξέρουν ότι ουσιαστικά θα μείνουν ατιμώρητοι.

Όλο το ποδοσφαιρικό Ηράκλειο γνωρίζει τι πραγματικά έγινε στον Κρουσώνα, αλλά και τις δηλώσεις όλης της προηγούμενης εβδομάδας που προέτρεπαν για "μη γρήγορες και κοινότυπες αποφάσεις" και που δεν έθιξαν κανένα.
Το σφάλμα μας σαν Α.Σ. Γόρτυς σ' αυτή την υπόθεση, είναι ότι υπήρξαμε υπερβολικά ρομαντικοί, γεγονός που στις μέρες μας αποδεικνύεται τουλάχιστον αφελές. Κλείσαμε αυτιά και μάτια σε όλα όσα συνέβαιναν γύρω μας, για όλα όσα μας μετέφερε καθημερινά η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιρικών και όχι μόνο ανθρώπων του Ηρακλείου. Βλέπετε, αφελώς, πιστέψαμε ότι η προστασία της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας ήταν αυτονόητη για όλους. Λάθος μας. Δείξαμε, (κι εδώ αφελώς;), απόλυτη εμπιστοσύνη στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΗ που ξέρουμε ότι το μοτο της είναι "εμείς δικάζουμε με όσα βλέπουμε στο φύλλο αγώνος". Την Παρασκευή το βράδυ με έκπληξη ακούσαμε ν' αλλάζει αυτό το μοτο και να μας λένε "εμείς δικάζουμε με όσα βλέπουμε στο φύλλο αγώνος και με τη συνείδηση μας"!!!

Αν κυρίες και κύριε της πειθαρχικής έχετε ήσυχη την συνείδησή σας μετά την απόφαση που πήρατε, τότε να πάτε μόνοι σας να παίξετε το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Π.Α.Ο.Κ. γιατί ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ σε άλλη μια παράσταση-παρωδία στην οποία αν συμμετέχουμε δίκαια θα χαρακτηριστούμε καραγκιόζηδες.

Σας συνιστούμε δε να πάρετε για παρέα όλους εκείνους που είδαν τον καφέ με τα παγάκια να πηγαίνει στο περβάζι του γηπέδου αλλά όχι στον ποδοσφαιριστή μας. Που αναζητούν ακόμα τους δράστες αλλά δεν άκουγαν γύρω τους αυτούς που έλεγαν "ξέρουμε εμείς ποιος το πέταξε και θα τον κανονίσουμε". Που αρχικά δεν είδαν τίποτα στον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή μας και που τελικά δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν μια μώλωπα από ένα λίπωμα. Που δεν έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του ποδοσφαιριστή μας με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αλλά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μεταβεί ο ποδοσφαιριστή μας με άλλο όχημα στο νοσοκομείο (με αγροτικό νομίζουμε θα ήταν το καλύτερο). Που τα είδαν όλα καλώς καμωμένα αλλά δεν άκουσαν τις ύβρεις και τη χλεύη των φιλάθλων του Π.Α.Ο.Κ. που έφτασαν στο σημείο να εύχονται "καλό παράδεισο" στον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή μας. Που ούτε άκουσαν ούτε είδαν τον τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ. να αποκαλεί "παχύδερμο", "ελέφαντα" και "βοϊδοκοιλιά" τους αντιπάλους του και που εσείς οι αμερόληπτοι εξισώσατε την ποινή του για τις ροχάλες, το φτύσιμο στο πρόσωπο αντιπάλου και τις ύβρεις του, με την αγανακτισμένη αντίδραση του ποδοσφαιριστή μας Αντωνάκη. Που ακόμα γράφουν για το υποδειγματικό ήθος των ποδοσφαιριστών του Π.Α.Ο.Κ. να μη χαιρετίσουν τους αντιπάλους του μετά την παρουσίαση των δύο ομάδων.

Μ' όλους λοιπόν αυτούς παρέα, σας ευχόμαστε να περάσετε καλά.
Σεβόμενοι την ιστορία μας και ως ελάχιστη αντίδραση στη "μη κοινότυπη" απόφασή σας, λυπούμαστε αλλά δεν θα είμαστε μαζί σας. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες και φίλαθλοι, αρνούμαστε να υποστούμε για άλλη μια φορά τις ροχάλες, τα φτυσίματα, τις άσεμνες χειρονομίας, τις ύβρεις, τη χλεύη, τον εξευτελισμό της προσωπικότητας κι όλα όσα ωραία έγιναν στο πρώτο ματς υπό την ανοχή κάθε ανευθυνουπεύθυνου.

Τελειώνοντας να αφιερώσουμε σε όλους σας τους τελευταίους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου από το τραγούδι "Πολιτευτής".

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ’ το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια