Στην μνήμη του Γ. Μακρογιαννάκη ή Πασά

Ποδόσφαιρο
Στην μνήμη του Γ. Μακρογιαννάκη ή Πασά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Κυριακή τελείται στο Νιπιδιτό το 40ήμερο μνημόσυνο του Γεωργίου Μακρογιαννάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό και στον τόπο του.

Την προσεχή Κυριακή 13 Ιανουαρίου τελείται στον ιερό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Νιπιδιτό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος το 40ήμερο μνημόσυνο του Γεωργίου Μακρογιαννάκη, ενός ανθρώπου με τεράστια προσφορά στον αθλητισμό και στον τόπο του.

Ο Γεώργιος Μακρογιαννάκης ή «Πασάς», υπηρέτησε συνολικά 17 έτη το τοπικό ποδόσφαιρο συμμετέχοντας ενεργά στο σωματείο του ΟΦΑ. Την δεκαετία 1979-1989 διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως εκείνα τα χρόνια το σωματείο ήταν μεικτό και συμπεριλάμβανε εκτός από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ αλλά και τον στίβο. Με μοναδικό «εργαλείο» την αγάπη του για τον αθλητισμό, κατάφερε ως μοναδικός χορηγός να κρατήσει τον ΟΦΑ σε υψηλά επίπεδα, οδηγώντας μάλιστα την ομάδα του ποδοσφαίρου να διεκδικήσει την άνοδο της στη θέση της Δ’ κατηγορίας. 

Η ομάδα μπάσκετ της Αναγέννησης επί θητείας του Γεωργίου Μακρογιαννάκη κατέκτησε το κύπελλο Κρήτης, ενώ ήταν εκείνος ο οποίος μίσθωνε λεωφορεία σε αγώνες εκτός έδρας προκειμένου παίκτες και φίλαθλοι να μετακινούνται δωρεάν. Ήταν ένας άνθρωπος αξιοπρεπής, εργατικός και ακούραστος στις δραστηριότητες του και όλη η οικογένειά του είναι περήφανη που πάντα έβγαινε νικητής στις μάχες που έδινε για τον αθλητισμό.

Την Κυριακή ο κόσμος που τον αγάπησε και γνώριζε την ανεκτίμητη προσφορά του, θα βρίσκεται στο Νιπιδιτό για να τιμήσει την μνήμη του…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News