Επίσκεψη Αετού Ανωγείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Ποδόσφαιρο
Επίσκεψη Αετού Ανωγείων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιασμένοι από την εμπειρία εμφανίστηκαν όλοι οι παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας

Μορφωτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην πλατεία Ελευθερίας, περιελάμβανε η πρώτη εξωαγωνιστική δραστηριότητα του Αετού Ανωγείων για την καινούρια χρονιά, στην οποία οι διοικούντες της επιθυμούν να αναλάβουν δράσεις πολιτισμού και παιδείας, πέραν από το καθαρά αγωνιστικό μέρος της ομάδας.

Έτσι σήμερα Κυριακή 6 Ιανουαρίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομάδας, ιατρό Στέλιο Ξυλούρη, ποδοσφαιριστές, μέλη της διοίκησης και ο προπονητής Σταμάτης Μαματζάκης επισκέφθηκαν το Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους χώρους  και στα εκθέματα του, από τον σπουδαίο Αρχαιολόγο Δημήτρη Σφακιανάκη, σε μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Ο Δημήτρης Σφακιανάκης είναι αρχαιολόγος με ειδίκευση στην προϊστορική αρχαιολογία της ανατολικής Μεσογείου. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη δυναμική του φυσικού περιβάλλοντος, στη διαχρονική διαμόρφωση του ανθρωπογενούς τοπίου, ιδιαίτερα στις ακραίες του εκφάνσεις: υποθαλάσσια – παράκτια πολιτισμικά περιβάλλοντα, σπήλαια, ακρώρειες βουνών και ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να εξηγήσει στους ανθρώπους του Αετού τα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης, την οποία μπορεί κανείς να θαυμάσει σε όλη της την εξέλιξη. Η συλλογή με τις μινωικές αρχαιότητες είναι η σημαντικότερη στον κόσμο και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ’ εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

Ενθουσιασμένοι από την εμπειρία εμφανίστηκαν όλοι οι παράγοντες και ποδοσφαιριστές της ομάδας, ενώ στις προθέσεις του Αετού είναι η επίσκεψη αυτή να επαναληφθεί, με τα παιδιά της Ακαδημίας αυτή τη φορά, τις πρώτες ημέρες του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.anogi.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News