Η Α1 ΕΠΣΗ επέστρεψε δυναμικά!

Ποδόσφαιρο
Η Α1 ΕΠΣΗ επέστρεψε δυναμικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τότε το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ προμηνύεται… άκρως συναρπαστικό!

Το σαββατοκύριακο έγινε η πρεμιέρα, με τα περισσότερα παιχνίδια να είναι αμφίρροπα ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις δύο γηπεδούχοι, ο Αλμυρός και η Τριτωνία κατάφεραν να χαμογελάσουν. Πολύ δυνατά ξεκίνησαν δύο ομάδες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ο ΠΑΝΟΜ και ο Πόρος ενώ σε τέσσερα γήπεδα (Κρουσώνα, Θραψανό, Τύλισο και Βώρρους) δεν υπήρξε νικητής. Συνοπτικά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής:

ΑΛΜΥΡΟΣ-ΓΟΡΤΥΣ 1-0: Στην Τύλισο έγινε το πρώτο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας, με γηπεδούχο τον Αλμυρό, καθώς η ομάδα του Γαζίου δεν έχει ακόμα διαθέσιμη την έδρα της, λόγω των έργων για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα. Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την Γόρτυνα να προσπαθεί για την θετική ισοπαλία και τον Αλμυρό να μην βρίσκει εύκολα διαδρόμους, ενώ έλειπε λόγω τιμωρίας από πέρσι και ο έμπειρος Ανδρέας Στρατήγης. Το μοναδικό γκολ μπήκε στο 78'. Ο Στρατήγης Π. ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Κοζωνάκη και ο διαιτητής Κρασαγάκης υπέδειξε το πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Μπέρκης. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους ζήτησαν ένα πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Μπαντούνα.

ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ-ΠΟΡΟΣ 0-3: Με φόρα από την περσινή περίοδο, ο Πόρος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Α1 ΕΠΣΗ, σε ένα ματς όπου μέτρησε η ποιότητα των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι δεν συγχώρεσαν τα προσωπικά λάθη των γηπεδούχων. Η Αγία Βαρβάρα μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι με τον Πόρο να ανεβάζει στροφές μετά το 20'. Στο 23' ακυρώθηκε γκολ του Μαγάκη, καθώς νωρίτερα η μπάλα είχε περάσει άουτ σε ενέργεια του Ζαφείρη. Στο 25' ο Χαρίτος πήρε το «ριμπάουν» μετά από σουτ του Σκούφου και έκανε το 0-1. Μετά το γκολ ο Πόρος ήταν κυρίαρχος στο ματς και έκανε το 0-2 στο 45' με απευθείας κόρνερ του Σκούφου! Το τελικό 0-3 έγραψε στο 65' ο Καστελλιανάκης, παίρνοντας την ασίστ από… βολέ του Δ.Ζαφείρη.

ΜΟΙΡΕΣ-ΠΑΝΟΜ 0-2: Στον ΠΑΝΟΜ δικαίως πανηγύριζαν όταν έμαθαν ότι ο Μυλωνάς δεν θα μείνει στον Ηρόδοτο και θα επιστρέψει στα Μάλια! Από την 1η αγωνιστική κιόλας του πρωταθλήματος πήρε την ομάδα του… από το χεράκι και την οδήγησε στο τρίποντο με 0-2 στην έδρα των Μοιρών. Στο 28' άνοιξε το σκορ με σουτ ενώ στην επόμενη φάση διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΝΟΜ, αξιοποιώντας την πάσα του Μανιαδή.

ΤΡΙΤΩΝΙΑ-ΑΟΤ 2-0: Στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας της στην Α1 ΕΠΣΗ, η Τριτωνία επικράτησε με 2-0 του πολύ αλλαγμένου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ΑΟ Τυμπακίου. Τα γκολ των γηπεδούχων μπήκαν στο β' ημίχρονο. Ο Φραγκιαδάκης έκανε το 1-0 και στη συνέχεια αυτός ήταν που κέρδισε πέναλτι, για να κάνει το 2-0 ο Σφακιανάκης. Ο ΑΟΤ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία, τόσο για το εις βάρος του πέναλτι, όσο και για άλλο ένα υπέρ του που δεν δόθηκε.

ΠΑΟΚ-ΖΑΡΟΣ 0-0: Στον Κρουσώνα, ο ΠΑΟΚ και ο Ζαρός τέθηκαν αντιμέτωποι, έχοντας αρκετά νέα μεταγραφικά αποκτήματα στη σύνθεσή τους και σίγουρα ενισχυμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε καλή απόδοση και ο Ζαρός άγγιξε σε περισσότερες περιπτώσεις το γκολ, με τους Χριστοφοράκη, Αναγνωστάκη και Καλομοίρη και τον τερματοφύλακα των Κρουσανιωτών, Αχιλλέα Δημητριάδη, να κρατά απαραβίαστη την εστία του.

ΤΥΛΙΣΟΣ-ΑΕΚ 0-0: Μοιρασμένο ήταν το χθεσινό παιχνίδι στην Τύλισο και ολοκληρώθηκε  ισόπαλο δίχως τέρματα. Στο α' μέρος η Τύλισος απείλησε με Σπύρου, Μανιαδάκη και Σπάρο ενώ η βελτιωμένη ΑΕΚ στο β' ημίχρονο είχε δοκάρι με τον Νικολάου.

ΑΝΘΕΣΤΙΩΝ-ΡΩΜΑΝΟΣ 2-2: Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά στο Θραψανό και τελικά Ανθεστίων και Ρωμανός πήραν από ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12' με τον Κεφάκη. Στο 71' ο Κοτζαδάκης ισοφάρισε 1-1. Στο 89' ο Τσομπανάκης έδωσε προβάδισμα 2-1 στον Ανθεστίωνα αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε ο Πουλάκης για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 για τον Ρωμανό.

ΦΑΙΣΤΟΣ-ΡΩΜΑΝΟΣ 3-3: Στους Βώρρους έγινε ένα παιχνίδι με αρκετό σασπένς και εκατέρωθεν παράπονα για τη διαιτησία. Πάντως η Μινωική είχε και τρία δοκάρια στο ματς. Το 1-0 έκανε στο 5' ο Παπαδάκης Γ.Μ. αλλά στη συνέχεια η Μινωική πήρε φόρα! Με γκολ των Ανδρεαδάκη (πεν.), Καραντινάκη και Ρουμελιώτη προηγήθηκε 1-3 στο ημίχρονο. Στο β΄ημίχρονο με τέρματα των Παπαδάκη Ν. και του Καρταλιανάκη, που ήταν η χρυσή αλλαγή του Στέλιου Ανωγειανάκη, η Φαιστός ισοφάρισε στο τελικό 3-3.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News