default-image

Υποχρεωτικά με δίπλωμα UEFA C στο τοπικό!

Ποδόσφαιρο
Υποχρεωτικά με δίπλωμα UEFA C στο τοπικό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντικές αλλαγές επιφέρει ο νέος κανονισμός προπονητών της ΕΠΟ, αλλαγές που επηρεάζουν και τα τοπικά πρωταθλήματα, τις Ακαδημίες αλλά και τις Μικτές Ομάδες.

Αρχικά για τα τοπικά πρωταθλήματα των ΕΠΣ, ο κανονισμός αναφέρει ότι στην ανώτερη κατηγορία είναι υποχρεωτική η πρόσληψη προπονητή, με διπλωματούχους UEFA C τουλάχιστον.

Αναφορικά με την ΕΠΣ Ηρακλείου είχε πρόσφατα παρθεί απόφαση για υποχρεωτική πρόσληψη διπλωματούχων UEFA Β σε Α1 και Α2 Κατηγορία αλλά μετά την τροποποίηση του κανονισμού, αναμένεται στην προκήρυξη να μπουν οι διπλωματούχοι UEFA C. 

Για τις μικρότερες τοπικές κατηγορίες ο κανονισμός αναφέρει ότι «η υποχρέωση πρόσληψης προπονητή ή όχι εναπόκειται στις οικείες Ενώσεις και θα καθορίζεται με τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων» όπως επίσης αναφέρεται για τις Ακαδημίες ότι «κάθε σωματείο που διαθέτει τμήματα υποδομών και συμμετέχει στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ, υποχρεούται σε πρόσληψη προπονητή (για τα τμήματα αυτά)».

'Οσον αφορά τις Μικτές Ομάδες, έχει μπει νέο άρθρο στον κανονισμό που αναφέρει ότι: «Οι Ενώσεις δεν μπορούν να προσλαμβάνουν ως προπονητές των αντιπροσωπευτικών τους ομάδων ή ως Περιφερειακούς προπονητές, τους προπονητές ή/και τους ιδιοκτήτες και τα συγγενικά πρόσωπα έως 1ου βαθμού των ιδιοκτητών των σωματείων-ακαδημιών ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η κάθε Ένωση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News