Τοπικό

Η λαμπερή φιέστα ανόδου του Γιούχτα

Ημέρα γιορτής και χαράς ήταν η χθεσινή για τις Αρχάνες, με το καμάρι τους, τον Γιούχτα να στέφεται πανάξιος πρωταθλητής στην Α1 ΕΠΣΗ και να επιστρέφει στην Γ’ Εθνική μετά από τρία χρόνια απουσίας. Οι κόποι της διοίκησης, του Μηνά Πίτσου και των συνεργατών του και όλων των ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα δικαιώθηκαν και χθες πανηγύριζαν άπαντες σαν μικρά παιδιά αγκαλιά με την κούπα και με τη… σαμπάνια να ρέει άφθονη!

Από νωρίς η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική στο γήπεδο στολίδι των Αρχανών, με την τοπική κοινωνία να γεμίζει την κερκίδα για να συμμετέχει στην φιέστα των πρωταθλητών. Τα παιδιά της Ακαδημίας του Γιούχτα και τα μπαλόνια έδιναν ξεχωριστό χρώμα, όπως και το κρητικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου, που εξελίσσεται σε συγκρότημα των… πρωταθλητών, καθώς και την προηγούμενη εβδομάδα έντυσε μουσικά τη φιέστα του ΟΦΗ.

Το παιχνίδι με το Λίντο πέρασε σε δεύτερη μοίρα, με τον Γιούχτα με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά των Μαυρομάτη και Ζανελάρη να επικρατεί με 2-0 αλλά όλους να έχουν το μυαλό τους περισσότερο στο… γλέντι που θα ακολουθούσε.

Μέχρι να ετοιμαστεί το τελετουργικό της απονομής, χορευτικό συγκρότημα με παιδιά των Αρχανών συμμετείχε στην γιορτή ενώ την παράσταση έκλεψε το Νικολιό του Γιούχτα, ο οποίος τιμήθηκε πρώτος με μετάλλιο από τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου και αποθεώθηκε από τον κόσμο που ήταν στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ακούγονταν με τη σειρά τα ονόματα των προπονητών, των ποδοσφαιριστών και των ανθρώπων του Γιούχτα για να πάρουν τα μετάλλιά τους, περνώντας μέσα από μία αψίδα που είχαν δημιουργήσει τα παιδιά των Ακαδημιών ενώ να σημειώσουμε ότι το γνωστό «pasillo» έγινε και από την ομάδα του Λίντο στους πρωταθλητές κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο!
Τελευταίος μπήκε στο γήπεδο ο αρχηγός του Γιούχτα, ο Μάνος Κασσωτάκης και ακολούθησε η απονομή της κούπας από την ΕΠΣΗ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς και πυροτεχνήματα στον ουρανό των Αρχανών.

Στις δηλώσεις τους όλοι τόνισαν ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τον Γιούχτα, για ένα πανάξιο πρωτάθλημα και ότι η ομάδα διαθέτει ένα γήπεδο στολίδι, πρότυπες ακαδημίες και αξίζει να μείνει για πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για του χρόνου, με το Μηνά Πίτσο να έχει παραδώσει την έκθεσή του στη διοίκηση ενώ απομένουν μόνο τυπικές λεπτομέρειες ώστε ο ίδιος να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας…

Σχόλια