Τοπικό

ΕΠΣΗ: Πανηγυρική επικράτηση του Νίκου Τζώρτζογλου στις εκλογές!

Τη νέα διοίκηση της ΕΠΣΗ καλούνται να εκλέξουν τα σωματεία της, στις εκλογές που βρίσκονται σε εξέλιξηστο ξενοδοχείο «Αστόρια». Στην εκλογική διαδικασία θα λάβουν μέρος περίπου 80 σωματεία του Ηρακλείου, με τον νυν πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Τζώρτζογλου να φαίνεται πως έχει αδιαμφισβήτητη υπεροχή.

Το neakriti.gr θα σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα γίνονται στις εκλογές:

*Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εκλογών. Η παράταξη του Νίκου Τζώρτζογλου νίκησε με το συντρηπτικό 67-11 αυτή του Μανώλη Λημναίου, κάτι το οποίο αναγράφεται σε ποσοστό άνω του 85%!

*Στην καταμέτρηση 56 ψηφοδελτίων έχουμε φτάσει αισίως και τα 46 είναι υπερ της παράταξης του κ. Τζώρτζογλου, ενώ τα 10 υπέρ της παράταξης του κ. Λημναίου, με την παράταξη του προέδρου της ΕΠΣΗ να διαλύει αυτή του αντιπάλου του.

*Όλα φαίνεται να κρίνονται, λίγο πριν το φινάλε της καταμέτρησης των ψήφων, με την παράταξη του Νίκου Τζώρτζογλου να έχει υπέρ της τα 40 ψηφοδέλτια στα ήδη 50 καταμετρημένα, ενώ από την άλλη πλευρά η παράταξη του κ. Λημναίου έχει υπέρ της 10. Η κατάσταση είναι μη ανατρέψιμη όπως όλα δείχνουν και η παράταξη του Νίκου Τζώρτζογλου εκλέγει 11 στα 11 μέλη της, έχοντας την καθολική υπεροχή! Προσωπικά ο κ. Τζώρτζογλου έχει λάβει 43 σταυρούς μέχρι στιγμής και είναι πρώτος σε ψήφους.

Αναλυτικά παρακολουθείστε τους μέχρι στιγμής σταυρούς καθώς έχουμε φτάσει στα μισά της καταμέτρησης, με 39 ψηφοδέλτια να έχουν καταμετρηθεί:

Τζώρτζογλου 32, Ασλάνης 30, Παπαδάκης 29, Μωραΐτης 29 , Παπαγγελής 28, Πετούσης 28, Στεφανουδάκης 29, Χρονάκης 28, Βοζικάκης 28, Κουτεντάκης 26, Σμαραγδάκης 25.

Οι παραπάνω φαίνεται πως εκλέγονται πανηγυρικά και έτσι η παράταξη του Νίκου Τζώρτζογλου όπως όλα δείχνουν θα εκλέξει όλα της τα μέλη.

Από την άλλη η παράταξη του κ. Λημναίου, τα μέλη της οποίας δείχνουν να καταποντίζονται, έχουν πάρει:  Λημναίος 14, Καρασάββας 12, Τζαμούσης 10, Ζερβάκης 9, Μερτζάκης 7.

Από τα υπόλοιπα τακτικά μέλη έχουμε: Γενιτσαρίδης 7, Δαγκωνάκης 6, Καραγιαννίδης 6, Κωστορρίζος 6, Λιακάκης 6, Φανουράκης 6.

Όμως και στους αναπληρωματικούς προηγείται η παράταξη Τζώρτζογλου με τον Δροσίτη να έχει 28, τον Φανουράκη 28, τον Φρυσούλη 28, τον Μπαστάκης 25, τον Βερδιάκης 25, τον Μαθιουδάκης 24, τον Νικηφόρο 24 και τον Θεοδωσάκης 21.

Από τους αναπληρωματικούς έχουν λάβει παράλληλα: Κωστάκης 21, Παρασύρης 12, Φουκαράκης 12, Κατσέλης 10, Δουμάνης 9, Ζούζουλας 7.

*Η παράταξη του Νίκου Τζώρτζογλου φαίνεται να ξεπερνάει το 80-85% των συνολικών ψήφων…

*79 είναι τα σωματεία που ψήφισαν, δηλαδή το 100% όσων είχαν καταθέσει εξουσιοδοτησεις. Δεν είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα τα πληρεξούσια, Δίας, Τηγανίτης, Δαφνές και Πατούχας.

*Με τα σωματεία Δωριέας και ΟΦΗ 94 ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία, ενώ ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

*Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία, καθώς μόνο δύο σωματεία απομένουν για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ενώ έπειτα θα ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων!

Ομαλά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η ψηφοφορία. Υπάρχουν "πηγαδάκια" παραγόντων που συζητούν σε ήρεμο κλίμα. Σ' ένα από αυτά πάντως ο κ. Λημναίος έλεγε: "Δεν τελειώνουμε εδώ, θα υπάρχει και συνέχεια", χωρίς πάντως να ξεκαθαρίσει τι εννοεί.

Εκπρόσωποι των σωματείων της ΕΠΣΗ προσέρχονται στην κάλπη και ψηφίζουν

*Ξεκίνησαν οι εκλογές!

*Εκλογή εφορευτικής επιτροπής: Προτείνονται δυο μέλη της εφορευτικής επιτροπής, οι Κουρτάκης Ζαχαρίας και Μαυροφοράκης Γιάννης.

*Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία μετά τις τοποθετήσεις. Ο κ. Τζώρτζογλου πρότεινε τους κ.κ. Κουβίδη Βασίλη, Κουτεντάκη Γιάννη και Γιανναδάκη Μιχάλη, να είναι οι γραμματείς.

*Ένταση υπήρξε μεταξύ Τζώρτζογλου και Καλέμπουμπα γιατί ο δεύτερος ήθελε να πάρουν το λόγο τα σωματεία ενώ δεν προβλέπεται από την ημερήσια διάταξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης. Ο Καλέμπουμπας χαρακτήρισε τη διαδικασία παρωδία.

*Έπειτα ο κ. Τζώρτζογλου απάντησε στον κ. Λημναίο, λέγοντας: «Πως να κοιτάζω έναν άνθρωπο, να τον χαιρετάω και να αφήνει υπόνοιες για χρήματα στα δικαστήρια, να λέει ότι είμαι εφιάλτης, να λένε ότι καταζητείται ο Τζώρτζογλου. Παρά τις προκλήσεις λέω δεν απαντώ δεν σχολιάζω».

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Λημαίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ τόνισε: «Δεσμεύομαι ότι θα παραιτηθώ αν φέρετε μέχρι τις 31 Μαΐου τα 500.000 ευρώ, δηλαδή 6000 ευρώ σε κάθε σωματείο, δεσμεύομαι ότι θα παραιτηθώ», ενώ σ' αυτό το κομμάτι ο κ. Λημαίος απάντησε και λέει ότι ποτέ δεν σας σπιλώνουμε.

*Το λόγο πήρε ο κ. Λημναιος αρχικά και μιλά για την υποψηφιότητά του. Παρότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό, ο κ. Τζώρτζογλου είπε να μιλήσει ο υποψήφιος πρόεδρος της μιας παράταξης και στη συνέχεια θα απαντήσει ο ίδιος.

Όπως ανέφερε στο λόγο του ο κ. Λημαίος: «Δεσμεύομαι ότι θα παραιτηθούμε αν δεν τηρήσουμε αυτά που σας υποσχόμαστε. Δεν έχω πρόβλημα με τον κ. Τζώρτζογλου. Η διαφορά μας είναι η φιλοσοφία μας. Δεν είμαι αντίπαλός σου».

*Όλα είναι έτοιμα με τη διαδικασία των εκλογών να ξεκινάει. Σύμφωνα με το καταστατικό, των εκλογών προεδρεύει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου.

* Συνδυασμός Τζώρτζογλου

Τακτικά μέλη: Ασλάνης Θεόφιλος, Βοζικάκης Γεώργιος, Κουτεντάκης Γεώργιος, Μωραΐτης Μιχαήλ, Παπαγγελής Ευάγγελος, Παπαδάκης Στυλιανός, Πετούσης Ευάγγελος, Σμαραγδάκης Ιωάννης, Στεφανουδάκης Γεώργιος, Τζώρτζογλου Νικόλαος και Χρονάκης Δημήτριος.

Αναπληρωματικά μέλη: Βερδιάκης Φίλιππος, Δροσίτης Ιωάννης, Θεοδοσάκης Κων/νος, Κωστάκης Ιωάννης, Μαθιουδάκης Εμμανουήλ, Μπαστάκης Αριστοτέλης, Νικηφόρος Ιωάννης, Φανουράκης Γεώργιος και Φρυσούλης Παναγιώτης.

Εξελεγκτική Επιτροπή: Βοζικάκης Δημήτριος, Καναβάκης Γεώργιος και Κατσικαλάκης Τίτος.

Αναπλ. Εξελ. Επιτροπής: Κεφαλάκης Αντώνιος.

* Συνδυασμός ΕΠΑ

Τακτικά μέλη: Γενιτσαρίδης Γεώργιος, Δαγκωνάκης Γεώργιος, Ζερβάκης Εμμανουήλ, Καραγιαννακίδης Ευστράτιος, Καρασάββας Μιχαήλ, Κωστορρίζος Σωτήριος, Λημναίος Εμμανουήλ, Λιακάκης Γεώργιος, Μεντζάκης Ιωάννης, Τζαμούσης Δημήτριος και Φανουράκης Ιωάννης.

Αναπληρωματικά μέλη: Δουμάνης Αριστοτέλης, Ζούζουλας Αθανάσιος, Κατσέλης Εμμανουήλ, Παρασύρης Ιωάννης και Φουκαράκης Αλέξανδρος.

Εξελεγκτική Επιτροπή: Κανάκης Γεώργιος, Καστελλιανάκης Εμμανουήλ και Σιδερής Ευάγγελος.

Αναπλ. Εξελ. Επιτροπής: Μιχαλόπουλος Αντώνιος.

* Να υπενθυμίσουμε πως την Παρασκευή το δικαστήριο δικαίωσε πανηγυρικά τον Νίκο Τζώρτζογλου καταρρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της αντίπαλης παράταξης ότι πρέπει να ακυρωθεί η εκλογική διαδικασία. Το νομικό επιτελείο του κ. Τζώρτζογλου ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα, παρουσίασε έναν ολοκληρωμένο φάκελο για τη νομιμότητα της διαδικασίας, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε η έγγραφη παρέμβαση 31 σωματείων της ΕΠΣΗ που ζήτησαν να γίνουν κανονικά οι εκλογές.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης είναι:

1.Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παριστάμενων μελών.

2.Εκλογή τριών (3) γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών της Γ.Σ.

3.Εκλογή των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής.

4.Αρχαιρεσίες για την εκλογή έντεκα (11) τακτικών και μέχρι έντεκα (11) αναπληρωματικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Ηρακλείου.

5.Αρχαιρεσίες για την εκλογή τριών (3) τακτικών και μέχρι τριών (3) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Παράλληλα:

1) Ως γνωστόν, των εργασιών της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης προεδρεύει, σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ηρακλείου.

2) Η συνέλευση διορίζει τρεις (3) γραμματείς υπεύθυνους για την τήρηση και επικύρωση των πρακτικών μαζί με τον πρόεδρο.

3) Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής είναι δικαστικός αντιπρόσωπος που διορίζεται μετά από αίτηση της ΕΠΣ Ηρακλείου από τον προϊστάμενο του αρμόδιου Πρωτοδικείου του τόπου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών. Τα υπόλοιπα δύο μέλη εκλέγονται με ψηφοφορία από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης. Εφόσον δεν οριστεί δικαστής ως πρόεδρος, η Γ.Σ. εκλέγει και τα τρία (3) μέλη.

Σχόλια