default-image

Μαθιουδάκης: «Ο Τζώρτζογλου μπορεί να δώσει ακόμα πολλά»

Ποδόσφαιρο
Μαθιουδάκης: «Ο Τζώρτζογλου μπορεί να δώσει ακόμα πολλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μανόλης Μαθιουδάκης… Ο παράγοντας που είναι εδώ και αρκετά χρόνια «το άλφα και το ωμέγα» για την διεξαγωγή των αγώνων της ΕΠΣΗ, ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος.  

Με ενεργό συμμετοχή επί σειρά ετών στις διοικήσεις της ηρακλειώτης Ένωσης, ζει καθημερινά από πρώτο χέρι το τοπικό ποδόσφαιρο, γνωρίζει τις αγωνίες και τα προβλήματα των σωματείων. Ο κ. Μαθιουδάκης παραχώρησε μια πλούσια συνέντευξη στη «Νέα Κρήτη» μιλώντας για τα πρωταθλήματα, την πιθανή αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της Α1, το ενωσιακό γήπεδο όπου έβγαλε και είδηση, αλλά και τις επικείμενες εκλογές και το Νίκο Τζώρτζογλου….

Κύριε Μαθιουδάκη, τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΗ βαδίζουν προς το φινάλε της φετινής σεζόν. Θεωρείται ότι όλα κύλησαν ομαλά;

«Κάνοντας ένα απολογισμό λίγο πριν κλείσει η αγωνιστική προβλήματα, θεωρώ ότι πήγαμε πολύ καλά. Τα προβλήματα που υπάρχουν, προσπαθούμε κάθε χρόνο να τα βελτιώνουμε. Υπάρχουν λάθη αλλά δεν είναι εσκεμμένα. Άλλωστε όποιος δουλεύει θα κάνει και λάθη. Γενικά πιστεύω ότι τα πρωταθλήματα είναι σε καλό επίπεδο και υπάρχει αξιοπιστία».

Ποια είναι η θέση σας για την άποψη πολλών σωματείων να επανέλθει ο παλιός τρόπος διεξαγωγής της Α1 ΕΠΣΗ;

«Πριν δύο χρόνια ακούσαμε το αίτημα της πλειοψηφίας των σωματείων της Α1 ΕΠΣΗ να επανέλθει ένας όμιλος χωρίς πλέι οφ και πλέι άουτ. Πλέον πολλά σωματεία έχουν δει ότι ατονεί το ενδιαφέρον στις τελευταίες αγωνιστικές και αυτό δεν ικανοποιεί τον ανταγωνισμό που πρέπει να υπάρχει. Έτσι θέλουν να γυρίσουν στο παλιό σύστημα. Γι’ αυτό καλέσαμε τους προπονητές να μας πουν τις απόψεις τους. Όλοι συμφώνησαν ότι το παλιό σύστημα ήταν καλύτερο. Εμείς έχουμε ζητήσει από τους προπονητές και τους παράγοντες να μας κάνουν τις προτάσεις τους και μελετάμε ήδη τον τρόπο διεξαγωγής την επόμενη χρονιά, όπου δεδομένα θα υπάρχουν βελτιώσεις».

Σε αντίθεση βέβαια με την Α1 ΕΠΣΗ, φαίνεται ότι για άλλη μια χρονιά στην Α2 ΕΠΣΗ γίνεται ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα. Πως το κρίνετε αυτό;

«Η Α2 ΕΠΣΗ είναι μακράν το καλύτερο πρωτάθλημα και παραδειγματιζόμαστε από αυτό. Φτάσαμε στις τελευταίες αγωνιστικές και ουσιαστικά δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της παρούσας διοίκησης, τα πρωταθλήματα να έχουν ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο ματς. Κάτι αντίστοιχο σκεφτόμαστε και για την Α1 στο άμεσο μέλλον».

Πως σχολιάζετε την διαιτησία και τους παρατηρητές αγώνων; Συμβάλλουν ώστε να μην υπάρχουν εντάσεις και επεισόδια;

«Η διαιτησία απαρτίζεται από νέα παιδιά, μορφωμένα και εκπαιδευμένα. Λάθη γίνονται αλλά δεν είναι εσκεμμένα. Υπάρχουν πολλοί αξιολογημένοι διαιτητές που ανταποκρίνονται σε υψηλό επίπεδο και βγάζουν τα δύσκολα παιχνίδια. Οι παρατηρητές αγώνων είναι πολύτιμοι και θα γίνει εκ νέου επιμόρφωση για τα καθήκοντά τους και τη συνεργασία με τους διαιτητές, ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος τους. Η συμβολή όλων των εμπλεκομένων είναι σημαντική για να μειώνονται οι εντάσεις, που βλέπουμε σε άλλες Ενώσεις. Στόχος της ΕΠΣΗ είναι να εκμηδενιστούν τα επεισόδια, γιατί όπως έχουμε πει για εμάς το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός».

 

Ποια είναι η συνεργασία σας ως πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

«Γενικά η συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Ένωσης είναι σε υψηλά επίπεδα. Ο καθένας βοηθά από το πόστο του στα μέγιστα ώστε να φέρουμε σε πέρας τα πρωταθλήματα και σίγουρα καμαρώνουμε και αισθανόμαστε δικαιωμένοι όταν τα παιδιά των ομάδων της ΕΠΣΗ έχουμε μεγάλες διακρίσεις μέσα από τις Μικτές Ομάδες».

Βλέπουμε την ΕΠΣΗ να διοργανώνει μεγάλες ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις και να θέλει τα σωματεία να είναι κοντά της και έξω από τα γήπεδα. Είναι ένα στοίχημα που θέλετε να κερδίζετε;

«Έχουμε δώσει εξετάσεις σε αυτό τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο που η Εθνική Ελλάδας θέλει να αγωνίζεται στο Ηράκλειο. Πάντα στα μεγάλα παιχνίδια είναι γεμάτο το Παγκρήτιο Στάδιο. Στους τελικούς που κάνουμε παίρνουμε πάντα άριστα. Ο κόσμος συμμετέχει, όπως και φέτος τολμήσαμε και κάναμε τον τελικό στο Τυμπάκι και ήταν ένας από τους καλύτερους στην ιστορία. Επίσης, με τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου, καταφέρνουμε να φέρνουμε τους παράγοντες κοντά. Όλοι γίνονται μια παρέα και αυτό βοηθά στο καλό κλίμα μεταξύ των σωματείων».

Όπως μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΣΗ και εσάς προσωπικά που έχετε τρέξει πολύ το τελευταίο διάστημα είναι το ενωσιακό γήπεδο. Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις;

«Το ενωσιακό γήπεδο είναι ένα όνειρο για εμένα και το υπόλοιπο Δ.Σ. Μετά την προτροπή του Σταύρου Αρναουτάκη και του Νίκου Συριγωνάκη από την Περιφέρεια Κρήτης και την υπόσχεση για πλήρη χρηματοδότηση, βρήκαμε ένα χώρο στο παλιό γήπεδο των ΤΕΙ. Μετά από ραντεβού που έγινε μεταξύ Περιφέρειας, διοίκησης ΤΕΙ και ΕΠΣΗ έχουμε καταλήξει στη χρυσή τομή για το ενωσιακό γήπεδο σε υψηλές προδιαγραφές, με κερκίδες, αποδυτήρια, γραφεία, χώρο συνεδριάσεων και με προοπτική να στεγαστούν πέρα από τις Μικτές ΕΠΣΗ και τουλάχιστον έξι άστεγα σωματεία. Η τελευταία εξέλιξη είναι ότι τη Δευτέρα επισκεφθήκαμε το χώρο στα ΤΕΙ με τον μηχανικό κ. Κωστάκη και τον υπεύθυνο τεχνικών έργων της Περιφέρειας κ. Μανόλη Γωνιανάκη. Το ενωσιακό προχωράει και η είδηση είναι ότι έχουν εγκριθεί τα πρώτα χρήματα! Είναι ένα σχέδιο που επεξεργαζόμαστε εδώ και καιρό και σύντομα θα γίνει πραγματικότητα».

Η τελευταία ερώτηση έχει να κάνει με τις εκλογές της ΕΠΣΗ. Σε λίγες εβδομάδες τα σωματεία θα επιλέξουν τη διοίκηση της επόμενης τετραετίας. Ποια είναι η άποψή σας για τις εκλογές και το Νίκο Τζώρτζογλου;

«Οι παράγοντες έχουν κρίση ώστε να επιλέξουν τους καλύτερους για να διοικήσουν την επόμενη τετραετία. Η τωρινή διοίκηση έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της. Ο πρόεδρός μας, ο Νίκος Τζώρτζογλου είναι ένας ποδοσφαιράνθρωπος που μπορεί να δώσει ακόμα πολλά στο ποδόσφαιρο. Εφόσον η νυν διοίκηση της ΕΠΣΗ επανεκλεγεί, το μέλλον έρχεται ακόμα καλύτερο και πιο δυνατό. Περιμένουμε εξελίξεις από το χορηγικό πρόγραμμα του Νίκου Τζώρτζογλου που βρίσκεται στην ΕΠΟ γιατί μπορεί να τονώσει οικονομικά τα σωματεία. Γνωρίζουμε ότι για όλη την κοινωνία και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, το μεγάλο πρόβλημα είναι το οικονομικό. Κάνουμε προσπάθειες να δίνουμε λύσεις και θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, όπως είναι ο Σταύρος Αρναουτάκης και ο Νίκος Συριγωνάκης από την Περιφέρεια Κρήτης, που είναι πάντα δίπλα στην ΕΠΣΗ και τα σωματεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News