Το μέλλον ανήκει στα παιδιά της μικτής ΕΠΣΗ

Αθλητισμός
Το μέλλον ανήκει στα παιδιά της μικτής ΕΠΣΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ηράκλειο φώναξε για άλλη μια χρονιά “παρών” στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τη Μικτή Νέων ΕΠΣΗ να γνωρίζει την καταξίωση, με την παρουσία της στον τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Η αποστολή του ηρακλειώτικου συγκροτήματος επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στο Ηράκλειο ως δευτεραθλήτρια Ελλάδας και με τις καρδιές γεμάτες υπερηφάνεια για τη μεγάλη προσπάθεια στον αγώνα απέναντι στη Μακεδονία.

Τα παιδιά του Γιάννη Χατζησεβαστού επιβεβαίωσαν ότι το μέλλον τούς ανήκει και, παρά τη στεναχώρια τους για τη χαμένη κούπα, κράτησαν ψηλά το κεφάλι και αποθεώθηκαν από τον κόσμο που ταξίδεψε από την Κρήτη και βρέθηκε στο γήπεδο της Βάρης για να τους συμπαρασταθεί.

“Εξυγιαντική” διαιτησία

Τα πράγματα βέβαια θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τροπή αν η διαιτησία στεκόταν στο ύψος της και σεβόταν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Βάρης αντίκρισαν τις δύο όψεις του αθλήματος. Τη μία όψη όπως πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο, με πολιτισμό και ήθος στην κερκίδα και στον αγωνιστικό χώρο, και την άλλη όψη όπως κάποιοι θέλουν να είναι, με αρνητική παραφωνία τη διαιτησία του Τσουκαλά εξ Αθηνών. Μια διαιτησία της εποχής της εξυγίανσης που προσπαθεί να φέρει η ΕΠΟ και σίγουρα τα λάθη που έγιναν εξέθεσαν όχι μόνο την Ομοσπονδία, αλλά και τον ίδιο το θεσμό, που έχει να κάνει με παιδιά και νεανικές ψυχές. Και είναι άδικο να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες τους...

Το Ηράκλειο έχει πολλά παράπονα, με αποκορύφωμα το καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Μικτής ΕΠΣΗ, στο οποίο ο Αθηναίος διαιτητής Τσουκαλάς έκλεισε τα μάτια. Μάλιστα, εφόσον έδινε το πέναλτι, θα έπρεπε να αποβάλει με 2η κίτρινη κάρτα και τον αμυντικό της Μακεδονίας, Τσινεκίδη, που είχε δεχτεί την 1η κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο... Υπήρχαν όμως και άλλες υποδείξεις που καθόρισαν το αποτέλεσμα, όπως το ουσιαστικό ανύπαρκτο φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ της Μακεδονίας... Επίσης, επιθετικές ενέργειες της Μικτής ΕΠΣΗ ανακόπηκαν με ανύπαρκτα οφσάιντ, ενώ ο διαιτητής Τσουκαλάς χαρίστηκε και στο 68’ σε αποβολή παίκτη της Μακεδονίας, του Ανθουλάκη, με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο πολιτισμός της ΕΠΣΗ

Η ΕΠΣΗ, σεβόμενη τη διοργάνωση, δεν προχώρησε σε καμία αντίδραση, ενώ έγιναν προσπάθειες για να διατηρηθεί η ψυχραιμία και στην κερκίδα, όπου υπήρχε αγανάκτηση για τα διαιτητικά σφάλματα. Από την πλευρά της η ηρακλειώτικη Ένωση είχε την πρωτοβουλία για να μετατρέψει σε γιορτή το Final Four, αφού ο τελικός ξεκίνησε με λύρα, λαούτο και μαντινάδες στην κερκίδα και κεράσματα με ρακή για όλο τον κόσμο.

Στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχτηκαν και στο φινάλε, με τις Μικτές Ηρακλείου και Μακεδονίας να σχηματίζουν αψίδα και να συγχαίρουν η μία για την άλλη. Στο τέλος έγιναν μια αγκαλιά αποτυπώνοντας την ουσία του αθλήματος, ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις των ανθρώπων των δύο ομάδων...

Συγχαρητήρια ανακοίνωση

Μετά την ολοκλήρωση του Final Four, η ΕΠΣ Ηρακλείου εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια στη Μικτή Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής και προσωπικά τον κ. Καραμολέγκο για τη διοργάνωση και άψογη φιλοξενία του Final Four, όπως συνεχάρη και τις Ενώσεις Κυκλάδων και Αχαΐας για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν το φετινό όμορφο ταξίδι των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣΗ και ιδιαίτερα το Μέγα Χορηγό κ. Αντώνη Παπαδάκη, ο οποίος μάλιστα ταξίδεψε από το εξωτερικό για να βρίσκεται δίπλα στο συγκρότημα του Ηρακλείου στον τελικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News